Τζόκοβιτς: “Περίεργο που δεν θα αντιμετωπίσω τον Ράφα”

Έτοιμος να γράψει ιστορία και να πανηγυρίσει τον 36ο Masters τίτλο της καριέρας του που θα τον φέρει μόνο πρώτο στη λίστα με τις περισσότερες κατακτήσεις σε ATP Masters 1000 τουρνουά, είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν στον τελικό της Ρώμης το απόγευμα (18:00GR).

Ο Σέρβος πρωταθλητής, μετά την όχι εύκολη νίκη επί του Κάσπερ Ρουντ στα ημιτελικά με 7-5, 6-2, δήλωσε ότι θα είναι περίεργο που δεν θα αντιμετωπίσει τον Ράφαελ Ναδάλ σε έναν μεγάλο χωμάτινο τελικό,

ωστόσο το κίνητρό του είναι πιο μεγάλο από ποτέ.

“Αυτά είναι από τα σπουδαιότερα τουρνουά που έχουμε στο ATP Tour. Σε αυτά τα τουρνουά θέλω να αποδίδω καλύτερα, μετά τα Grand Slam και το Nitto ATP Finals. Σημαίνει πολλά για μένα ότι μετά από 15 χρόνια στο tour, μπορώ να φτάσω στον τελικό σε ένα τόσο σπουδαίο τουρνουά. Το κίνητρό μου είναι μεγαλύτερο από ποτέ για να κρατήσω αυτό το τρόπαιο στα χέρια μου. Γι’αυτό δουλεύω σκληρά. Φυσικά, όσο περνάει ο χρόνος τόσο πιο δύσκολο γίνεται.

“Στους περισσότερους τελικούς που έχω φτάσει στα μεγάλα τουρνουά στο χώμα, αντιμετωπίζω συνήθως τον Ναδάλ. Θα είναι περίεργο που δεν θα τον συναντήσω σήμερα στη Ρώμη αλλά την ίδια στιγμή, τόσο ο Ντιέγκο όσο και ο Ντένις άξιζαν να βρεθούν στον τελικό” είπε χαρακτηριστικά ο Νόλε.

Αυτός θα είναι ο 115ος τελικος καριέρας για τον Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος θα προσπαθήσει να πανηγυρίσει τον 81ο τίτλο του (80-34 το ρεκόρ του σε τελικούς) και 4ο τη φετινή σεζόν μετά το Australian Open, το Dubai Championships και το Cincinnati Masters.

“Προφανώς και δεν είναι σούπερ φρέσκος ή νέος όπως ήμουν πριν από 10 χρόνια αλλά ακόμα αισθάνομαι πολύ δυνατός σωματικά και λατρεύω να αγωνίζομαι στη Ρώμη. Πάντα ήθελα να τα πάω καλά εδώ. Παίρνω μεγάλη ενέργεια και στήριξη από τον κόσμο. Όταν έχω αντίπαλο τον Ναδάλ στον τελικό, είναι εντελώς διαφορετικό. Ωστόσο, δεν θα υποτιμήσω τον αντίπαλό μου στον τελικό” πρόσθεσε ο 33χρονος Σέρβος που κυνηγάει τον 5ο τίτλο του στη Ρώμη.

ΜEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Τζόκοβιτς: “Περίεργο που δεν θα αντιμετωπίσω τον Ράφα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα