Τζοκοβιτς: Οι δύο στόχοι που θα τον θέσουν σε τροχιά GOAT

Δύο μεγάλους στόχους έχει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ως το τέλος της καριέρας του. Ο Σέρβος πρωταθλητής που στις αρχές της εβδομάδας κατέκτησε τον 36ο Masters τίτλο του, στο χωμάτινο τουρνουά της Ρώμης, διανύει την 287η εβδομάδα στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ που κατείχε για πολλά χρόνια ο Πιτ Σάμπρας με 286 εβδομάδες.

Πλέον, ο Σέρβος βάζει πλώρη για τον Ρότζερ Φέντερερ που έχει μείνει 310 εβδομάδες στο Νο1 της ATP.

Αυτός ο στόχος, όπως και το ρεκόρ κατακτήσεων σε Grand Slam,

είναι τα δύο μεγάλα επιτεύγματα που θέλει να πετύχει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μέχρι να ολοκληρώσει τη λαμπρή καριέρα του.

“Φυσικά και ξέρω πόσες εβδομάδες θέλω ακόμα για να φτάσω τον Ρότζερ. Δεν γνωρίζω ακριβώς την ημερομηνία αλλά ξέρω ότι είναι στο ξεκίνημα του 2ου τριμήνου της επόμενης χρονιάς, αρκεί βέβαια να διατηρήσω το Νο1 στα rankings. Πλησιάζω πιο πολύ, είμαι σε καλή θέση. Νιώθω ότι παίζω πολύ καλά και ότι είμαι υγιής, κάτι που είναι εξαιρετικό.

“Ναι, αυτοί είναι οι δύο μεγάλοι επαγγελματικοί στόχοι που έχω αυτή τη στιγμή, οπότε το ιστορικό ρεκόρ παραμονής στο Νο1 είναι κάτι που έχω στο μυαλό μου” δήλωσε ο Τζόκοβιτς από τη Ρώμη.

O Σέρβος υπολείπεται 23 εβδομάδες από την ισοφάριση του ιστορικού ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ, με τις 310 εβδομάδες παραμονής στο Νο1.

Εφόσον όλα κυλήσουν φυσιολογικά, ο Σέρβος θα ισοφαρίσει τον Ελβετό στις αρχές Μάρτιου του 2021.

Ο άλλος μεγάλος στόχος, των περισσότερων κατακτήσεων σε Grand Slam, είναι πιο δύσκολος αφού στην εξίσωση υπάρχει και ο Ράφαελ Ναδάλ.

Αυτή τη στιγμή ο Σέρβος έχει 17 Major κατακτήσεις, χάνοντας την ευκαιρία για έναν ακόμη μεγάλο τίτλο στο Αμερικανικό Όπεν, λόγω του αποκλεισμού του με default.

Ο Ράφαελ Ναδάλ που έχει 19 Grand Slam, θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει το παγκόσμιο ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ στο Roland Garros που ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα.

Αν ο Νόλε καταφέρει να συνεχίσει τα εξαιρετικά του αποτελέσματα στη σεζόν και κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο του στο Γαλλικό Όπεν, φτάνοντας τα 18 Grand Slam, τότε θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα προς την επίτευξη του μεγάλου στόχου.

The post Τζοκοβιτς: Οι δύο στόχοι που θα τον θέσουν σε τροχιά GOAT appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα