Τζόκοβιτς: “Ναδάλ και Τιμ τα φαβορί στο Παρίσι”

Μας χωρίζουν κάτι λιγότερο από δυο εβδομάδες από την έναρξη του 3ου και τελευταίου Grand Slam της φετινής σεζόν, στο Γαλλικό Όπεν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Ρώμη απ’όπου βρίσκεται για το Internazionali BNL d’Italia, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έδωσε συγχαρητήρια στον άξιο πρωταθλητή του Αμερικανικού Όπεν και έχρισε τον Ντόμινικ Τιμ ως δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του Roland Garros,

πίσω από τον Ράφαελ Ναδάλ.

“Ο Ντόμινικ άξιζε αυτόν τον τίτλο, ίσως περισσότερο από οποιονδήποτε. Είναι τόσο καλό παιδί και έχει δουλέψει πολύ σκληρά. Βρέθηκε κοντά τα τελευταία δύο χρόνια και επιτέλους τα κατάφερε. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί η καριέρα του από εδώ και πέρα αλλά σίγουρα ήταν μεγάλη ανακούφιση για τον ίδιο.

“Θυμάμαι το πρώτο μου Grand Slam. Είναι μεγάλη ανακούφιση όταν τα καταφέρνεις και αποβάλλεις αυτή την πίεση απ’τις πλάτες σου. Μετά, αρχίζεις και πιστεύεις περισσότερο στον εαυτό σου και νιώθεις λιγότερη πίεση στα slams. Έχουμε το Roland Garros μπροστά μας και ο Ντόμινικ Τιμ είναι ακριβώς πίσω από τον Ράφα για να φτάσει έως το τέλος” είπε ο Τζόκοβιτς.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης που με post στα social media συνεχάρη τους Τιμ, Ζβέρεφ για το ήθος και την αγάπη που έδειξαν ο ένας για τον άλλον, αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά σε αυτό που του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στον τελικό.

“Όλοι ξέρουμε ότι είναι δύο καλοί φίλοι και είδαμε πόσο πολύ ήθελαν να κερδίσουν αυτό το ματς. Και οι δύο πάλευαν σκληρά, είχαν μεγάλη ένταση στο court αλλά ποτέ δεν έδειξαν ασέβεια ο ένας για τον άλλον. Αυτό με χαροποιεί πιο πολύ από οτιδήποτε, η εκτίμηση, ο σεβασμός και η φιλία που έδειξαν. Είναι ένα σπουδαίο μήνυμα για όλους τους τενίστες και για τον αθλητισμό γενικότερα”

Ο Τζόκοβιτς θα προσπαθήσει να κάνει τη μετάβαση από το hard court στο χώμα σε σύντομο χρονικό διάστημα, όμως για τον Σέρβο υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στο χώμα και αυτό δεν είναι άλλο από τον Ράφαελ Ναδάλ.

“Ο Ράφα έχει αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο χώμα. Σίγουρα αυτό του δίνει μεγαλύτερο πλεονέκτημα αλλά ακόμα κι αν δεν είχε όλο αυτόν τον χρόνο για προπονήσεις στο χώμα, θα παρέμενε το Νο1 φαβορί για το Roland Garros και για οποιοδήποτε άλλο χωμάτινο τουρνουά γιατί είναι ο Ράφα. Είναι η απόλυτη πρόκληση να τον αντιμετωπίζεις στο χώμα”

ROME MASTERS DRAW | OOP (-1h)

The post Τζόκοβιτς: “Ναδάλ και Τιμ τα φαβορί στο Παρίσι” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα