Τζόκοβιτς: “Φαβορί ο Ράφα στο Παρίσι αλλά δεν είναι ανίκητος”

Mετά την κατάκτηση της Ρώμης, ο Νόβακ Τζόκοβιτς βάζει πλώρη για Παρίσι με στόχο να προσθέσει στην τροπαιοθήκη του τον δεύτερο τίτλο του Roland Garros.

Ο 33χρονος Σέρβος, αυτή την εβδομάδα σημείωσε δύο ιστορικά ρεκόρ στο tour, κατακτώντας τον 36ο Masters τίτλο της καριέρας του ενώ ξεπέρασε τον Πιτ Σάμπρας στις περισσότερες εβδομάδες στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, συμπληρώνοντας 287 εβδομάδες στην κορυφή.

Ο επόμενος μεγάλος στόχος για τον Νόλε, είναι το Γαλλικό

Όπεν, εκεί όπου κυρίαρχος τα τελευταία 15 χρόνια είναι ο Ράφαελ Ναδάλ.

“Το φαβορί είναι ο Ναδάλ. Αν και έχασε αυτή την εβδομάδα, πιστεύω ότι πολλοί θα συμφωνήσουν ότι είναι το Νο1 φαβορί. Τα αποτελέσματά του στο Παρίσι και η ιστορία που έχει γράψει, δεν μπορείς να βάλεις κάποιον μπροστά από αυτόν. Ο Ντιέγκο έδειξε ότι ο Ναδάλ δεν είναι ανίκητος στο χώμα. Οι συνθήκες που έπαιξαν ήταν βαριές, με μεγάλα ποσοστά υγρασίας, χαμηλή αναπήδηση της μπάλας, νυχτερινά session, θα τα έχουμε κι αυτά στο Παρίσι” είπε ο Τζόκοβιτς στην τελευταία συνέντευξη Τύπου από το Foro Italico.

“Είμαι σίγουρος ότι προτιμάει τις πιο στεγνές και γρήγορες συνθήκες με την ψηλή αναπήδηση, όπου μπορεί να χρησιμοποιήσει καλύτερα το σπιν του. Θα δούμε. Θα έχει ενδιαφέρον. Πιστεύω πως αν και είναι το φαβορί εκεί, υπάρχουν παίκτες που μπορούν να τον κερδίσουν στο Παρίσι” πρόσθεσε.

Ο Ναδάλ στη Ρώμη έπαιξε το πρώτο του τουρνουά εδώ και έξι μήνες και παρά τους δύο πολύ καλούς πρώτους αγώνες με Καρένιο Μπούστα και Λάγιοβιτς, στα προημιτελικά κόντρα στον Σβάρτζμαν έδειξε σημάδια αγωνιστικής ανετοιμότητας.

“Δεν μπορώ να ελπίζω να μην ειναι ο Ράφα στον τελικό. Μπορώ να ελπίζω σε εμένα ώστε να βρίσκομαι στον τελικό και να παλεύω για το τρόπαιο. Ο Ράφα είναι ο τενίστας με τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί στον τελικό του Γαλλικού Όπεν και σε οποιαδηποτε άλλο σημαντικό τουρνουά” υπογράμμισε ο Τζόκοβιτς.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, μίλησε και για τον άλλο μεγάλο στόχο πλην των Grand Slam που είναι να ξεπεράσει το ρεκόρ των 310 εβδομάδων παραμονής του Ρότζερ Φέντερερ στην κορυφή της ATP.

“Ο ιστορικός στόχος του Νο1 είναι κάτι που βρίσκεται στον κοντινό ορίζοντα και θα δώσω τα πάντα για να το καταφέρω. Δεν μπορώ να κοιτάξω τόσο μακριά και δεν ξέρω τι μπορεί να φέρει για μένα η επόμενη χρονιά ή για τον κόσμο γενικότερα” είπε.

The post Τζόκοβιτς: “Φαβορί ο Ράφα στο Παρίσι αλλά δεν είναι ανίκητος” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα