Τσιτσιπάς: Το νεύρωμα Morton και οι σκέψεις για επέμβαση

Η απουσία του Στέφανου Τσιτσιπά από τις πρόσφατες αναμετρήσεις της Εθνικής μας ομάδας Davis Cup, μόνο τυχαία δεν ήταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tennis24, ο Έλληνας τενίστας ταλαιπωρείται εδώ και λίγο καιρό από το νεύρωμα Morton και η συμμετοχή του σε τουρνουά μέχρι το τέλος της σεζόν, έχει τεθεί εν αμφιβόλω!

Το νεύρωμα Morton αποτελεί τραυματισμό του νεύρου ανάμεσα στα δάχτυλα του ποδιού, με αποτέλεσμα να προκαλείται

οίδημα και πόνος.

Ο Dudley J. Morton, M.D., το 1935, περιέγραψε μία δομική ανωμαλία στα μετατάρσια, ικανή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στον ασθενή. Συγκεκριμένα, τα προβλήματα αναπτύσσονται στην περιοχή του άκρου πόδα πριν το διαχωρισμό του πελματιαίου νεύρου σε έξω και έσω δακτυλικό.

Παρά την συντηρητική αγωγή που ακολουθεί από τον αποκλεισμό του στο US Open κι έπειτα, ο Στέφανος δεν βρίσκεται -ακόμη- στο 100% για να επιστρέψει. Πέρασε 15 ημέρες μακριά από τα courts, έκανε θεραπείες στην Πορτογαλία και πλέον ξεκουράζεται.

Ο τραυματισμός του κρίθηκε αρκετά σοβαρός για να τον αφήσει εκτός αγώνων στο Lyttos Beach, ενώ δύσκολα να αγωνιστεί στο Laver Cup, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα, δεν είναι απίθανο να έχει τεθεί υπό συζήτηση το ενδεχόμενο να γίνει επέμβαση τις επόμενες ημέρες στο αριστερό του πόδι, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα.

Οι περισσότεροι ασθενείς δεν ανταποκρίνονται στη συντηρητική αντιμετώπιση, με τον Στέφανο αυτή τη στιγμή να προσπαθεί να ξεπεράσει τον τραυματισμό του έτσι, χωρίς, όμως, να έχει -ακόμη- καθαρά αποτελέσματα.

Οι σκέψεις να περάσει την πόρτα του χειρουργείου πιθανώς να έχουν γίνει, ώστε να λυθεί το ζήτημα μια και καλή, με φόντο και την off-season.

Αν τελικά ο Στέφανος και η ομάδα του αποφασίσουν να προχωρήσουν στην επέμβαση, τότε θα χρειαστεί 1,5 μήνας για την επιστροφή του αθλητή στις προπονήσεις. Πράγμα που σημαίνει, πως θα κάνει κανονικά την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν.

Φυσικά, στο κάδρο βρίσκεται πάντα και η προοπτική να μη γίνει το χειρουργείο και ο Νο3 τενίστας του κόσμου να προσπαθήσει να ξεπεράσει το νεύρωμα με συντηρητική αγωγή μέχρι τέλους, όπως κάνει άλλωστε τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο δεύτερο σενάριο πάντως, είναι άγνωστο το χρονοδιάγραμμα επίλυσης του προβλήματος, καθώς καραδοκεί πάντα και η πιθανότητα για υποτροπή.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Τσιτσιπάς: Το νεύρωμα Morton και οι σκέψεις για επέμβαση appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα