Τσιτσιπάς: “Θέλω δυνατό φινάλε στη σεζόν”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε από το Λονδίνο στο οποίο ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στο ATP Finals για το σύνολο της φετινής σεζόν την οποία θέλει να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνίζεται στο παρθενικό του Nitto ATP Finals μετά από μια φανταστική σεζόν που τον καθιέρωσε στους δέκα κορυφαίους τενίστες στον κόσμο.

Ο 21χρονος πρωταθλητής μας μίλησε στο SDNA και τη Βίκυ Γεωργάτου για το σύνολο της φετινής σεζόν, τις καλές

και τις κακές του στιγμές και έδωσε το στίγμα για το πώς θέλει να ολοκληρωθεί αυτό το όμορφο ταξίδι.

– Πώς ζεις την πρώτη σου εμπειρία στο ATP Finals;

«Μέχρι στιγμή περνάω καταπληκτικά. Οι προπονήσεις, η ατμόσφαιρα, η ομάδα μου, όλα είναι υπέροχα. Έχει έρθει και ο Πατρίκ (Μουράτογλου) από τη Γαλλία να με στηρίξει και να με βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί. Υπάρχει μια φοβερή δυναμική και νιώθω ότι το μέλλον θα είναι λαμπρό με αυτή τη συγκεκριμένη ομάδα που έχω δίπλα μου. Και η συμμετοχή μου σε αυτό το τουρνουά με κάνει να νιώθω σημαντικός. Νιώθω ότι κατάφερα πράγματα φέτος και η παρουσία μου εδώ σημαίνει πάρα πολλά για μένα. Μόνο οκτώ παίκτες αγωνίζονται στο τουρνουά, οπότε είναι κάτι συναρπαστικό όχι μόνο για μένα, αλλά και για το ελληνικό τένις. Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, είμαι ο πρώτος Έλληνας που το πετυχαίνει και είμαι πάρα πολύ περήφανος. Είναι μια διοργάνωση στην οποία ήθελα πάντα να συμμετάσχω, την έβλεπα στην τηλεόραση κάθε χρόνο. Τι να πω, ανατριχιάζω! Είναι κάτι απίστευτο!».

Selfies με Φέντερερ, Τζόκοβιτς, Ναδάλ, προπονήσεις μαζί τους. Είναι πολύ μεγάλες στιγμές, έτσι;

«Σίγουρα είναι όνειρο για κάθε παιδί όλο αυτό. Δεν είναι αδύνατον, όμως, να συμβεί, μπορεί να τα καταφέρει κάποιος αν έχει ταλέντο, πολλή θέληση, πειθαρχία και αν δουλέψει σκληρά. Με κάνει να νιώθω τυχερός, δεν είναι και πολλοί αυτοί που βρίσκονται στη θέση μου».

– Το πρώτο σου ματς είναι με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ. Θα προτιμούσες να ξεκινούσες κόντρα σε άλλο αντίπαλο; Και δεν το λέω… ιντριγκαδόρικα, το λέω διότι έχεις πει κι εσύ ο ίδιος ότι σε δυσκολεύει ο τρόπος παιχνιδιού του.

«Είναι ένα τουρνουά στο οποίο δεν θα υπάρξουν εύκολοι αγώνες. Παίζω με τους οκτώ καλύτερους του κόσμου, δεν μπορώ να πω ότι θα έχω κάποιο παιχνίδι λίγο πιο εύκολο. Ο κάθε αγώνας μετράει, πρέπει να είμαι παρών 100%, να μην δίνω τη δυνατότητα σε κανέναν να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες του. Εδώ όλα μετράνε… Όλοι εδώ παίζουν τένις πολύ υψηλού επιπέδου. Ο Μεντβέντεφ μέχρι τώρα δεν μου έχει “κάτσει”, έχω παίξει μαζί του πέντε φορές και δεν έχω βρει λύσεις ακόμα. Του αξίζει που με έχει νικήσει, παίζει καλό τένις, σκέφτεται σωστά στο γήπεδο, ξέρει τι θέλει να κάνει. Είναι γρήγορος, έχει πολύ καλό σερβίς που είναι δύσκολο να σπάσεις. Είναι ένας σημαντικός αγώνας, ένα challenge για μένα. Θα έχω την ευκαιρία για ένα καλύτερο αποτέλεσμα εναντίον του. Μπορεί να τα καταφέρω, μπορεί να μην τα καταφέρω (σ.σ. σε εκείνο το σημείο έκανε παρέμβαση ο… περαστικός Απόστολος Τσιτσιπάς που του είπε “θα τα καταφέρεις!”). Θα υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες».

– Τι θέλεις να πετύχεις σε αυτό το τουρνουά;

«Αν έφευγα από εδώ με το τρόπαιο θα ήταν ένα φανταστικό φινάλε της σεζόν. Θα με έκανε πάρα πολύ χαρούμενο και επίσης θα μου έδινε και πάρα πολλούς πόντους! Και καλή ψυχολογία για του χρόνου, φυσικά. Ό,τι και να γίνει παίρνω μόνο θετικά από εδώ, δεν υπάρχει κάτι αρνητικό εδώ πέρα. Και μόνο η συμμετοχή μου είναι πολύ σημαντική για μένα. Θα προσπαθήσω, όμως, να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες».

– Μιας και η σεζόν τελειώνει, ποια θεωρείς ότι ήταν τα highlights σου;

«Θα ξεχώριζα τους δύο τίτλους μου φέτος, σε Μασσαλία και Εστορίλ, που μου έδωσαν τρομερή ώθηση. Την πολύ καλή πορεία μου στη Μαδρίτη και στη Ρώμη, δύο διαδοχικές εβδομάδες στις οποίες έπαιξα πολύ καλό τένις και, βέβαια, τα ημιτελικά στη Μελβούρνη».

– Και ποια ήταν η χειρότερη στιγμή σου;

«Το καλοκαίρι ένιωθα άσχημα όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και εκτός γηπέδου, όπου υπήρχαν κάποια προβλήματα. Δεν ήταν εύκολα να τα διαχειριστώ, υπήρχε πολλή πίεση από ανθρώπους απέξω, απαιτήσεις στις οποίες δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ. Έπρεπε να πάρω την απόφαση να σταματήσω κάποια πράγματα, γιατί αυτή η πίεση, δεν θέλω να αναφέρω ονόματα, με δυσκόλευε να συγκεντρωθώ στο τένις μου. Έπρεπε να κάνω κάποιες αλλαγές».

– Εννοείς την έξοδό σου από τα social media;

«Ναι, και αυτό…».

– Την περίοδο αυτή, που δεν πήγαινες καλά, πήρες αρνητική ενέργεια από τον κόσμο; Γνωρίζεις ότι οι Έλληνες είναι υπερβολικοί στις αντιδράσεις τους: πανηγυρίζουν εύκολα, αλλά και απογοητεύονται πολύ εύκολα…

«Νιώθω μια ανακούφιση που δεν τα κοιτάω πια. Που δεν ασχολούμαι με ηλιθιότητες και με όλα τα σχόλια. Ξέρω ότι έχω πολλούς οπαδούς, ξέρω ότι υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που μάλλον με μισούν! Δεν με πάνε, τέλος πάντων, πολύ και ξεσπούν όταν χάνω. Είναι μέρος της δουλειάς μου, όμως, και όλοι οι αθλητές περνούν τα ίδια. Για μένα λειτουργεί καλύτερα όταν αποφεύγω να κοιτάω. Προτιμάω να είμαι με τους ανθρώπους που αγαπάω και να μην ασχολούμαι ούτε με τις ειδήσεις, ούτε με τα social media, ούτε με τι γράφεται για μένα, ούτε με τι νομίζει ο κόσμος για μένα ή λένε άλλοι παίκτες για μένα. Και το τι λέω εγώ για άλλους παίκτες, τα περισσότερα από τα οποία δεν είναι αλήθεια. Ο τρόπος που βλέπω τη δημοσιογραφία έχει αλλάξει σε σχέση με παλιά, που ήθελα να γίνω δημοσιογράφος. Αλλά έχω καταλάβει ότι οι δημοσιογράφοι, ανεξαρτήτου εθνικότητας, γράφουν αυτά που λέω με διαφορετικό τρόπο. Με απογοητεύει ο τρόπος που προσπαθούν να πάρουν δημοσιότητα. Αλλά τέλος πάντων, ας το ξεχάσουμε».

– Φέτος πέτυχες τους τρεις από τους τέσσερις στόχους που είχες θέσει (ημιτελικά Grand Slam, Τop 10, ATP Finals, Masters τίτλο). Για του χρόνου τι «βλέπεις»;

«Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό το τουρνουά. Νέος χρόνος, νέοι στόχοι. Μέχρι τώρα δεν έχω καθίσει κάτω να σκεφτώ τι θέλω να πετύχω. Θέλω, βέβαια, να κάνω άλλη μια πολύ καλή χρονιά, όπως φέτος. Θα πρέπει να σκεφτώ ποιους στόχους μπορώ να πετύχω, γιατί φέτος πέτυχα τρεις από τους τέσσερις, κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενο. Θα κάνω ένα φρεσκάρισμα και ξεκινάμε το ίδιο δυναμικά».

The post Τσιτσιπάς: “Θέλω δυνατό φινάλε στη σεζόν” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα