Τσιτσιπάς: “Στοχεύω στο επιθετικό τένις”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο τις υποχρεώσεις του στο Erste Bank Open της Βιέννης, κερδίζοντας 2-0 σετ τον πρόσφατο ημιφιναλίστ του Indian Wells Masters, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ το απόγευμα της Τρίτης.

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα, ο Έλληνας πρωταθλητής επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι να επενδύσει στο επιθετικό τένις που ήταν αυτό που τον οδήγησε στη νίκη επί του φορμαρισμένου Βούλγαρου.

“Είναι σημαντικό να στοχεύω

στο επιθετικό τένις. Το γήπεδο εδώ είναι γρήγορο και πρέπει να έχεις συγκεκριμένες απαιτήσεις από τον εαυτό σου. Έφτασα πολύ κοντά σε αυτές τις προσδοκίες σήμερα. Ήμουν εκεί όταν έπρεπε και όταν χρειάστηκε να παίξω επιθετικά. Είναι σημαντικό να βελτιώνεις τη ψυχολογία σου όταν οι στιγμές είναι κρίσιμες και σε τέτοια παιχνίδια” είπε το Νο1 του ταμπλό.

Ο Τσιτσιπάς έχει ρεπό την Τετάρτη και θα επιστρέψει στο court της Βιέννης την Πέμπτη αντιμετωπίζοντας τον Φράνσις Τιαφό για το 2ο γύρο της ATP 500 διοργάνωσης.

Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, μίλησε επίσης με θαυμασμό για τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

“Ο Γκριγκόρ είναι δύσκολος αντίπαλος και το επίπεδο του παιχνιδιού σήμερα ήταν πολύ υψηλό. Και οι δύο παίξαμε στο υψηλότερο επίπεδό μας. Ήταν σπουδαίο ματς και έφτασα πολύ κοντά στο καλύτερό μου επιθετικό παιχνίδι. Έδειξα εκπληκτική συμπεριφορά στο τελευταίο game που ηταν από τα πιο κρίσιμα του αγώνα” είπε ο Τσιτσιπάς.

Ο Στέφανος έσωσε και τρία set points του Ντιμιτρόφ στο 6-3 του tie break στο 1ο σετ ενώ πέτυχε το χρυσό break στο τελευταίο game του αγώνα.

Τσιτσιπάς και Τιαφό θα συναντηθούν για 4η φορά, με τον Έλληνα άσο να προηγείται 2-1 στις νίκες. Ο 23χρονος Αμερικανός, Νο49 στον κόσμο, είχε κερδίσει τον Τσιτσιπά στον 1ο γύρο του φετινού Wimbledon ενώ ο Στέφανος πήρε εκδίκηση στο 2ο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο.

ERSTE BANK OPEN VIENNA SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Τσιτσιπάς: “Στοχεύω στο επιθετικό τένις” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα