Τσιτσιπάς: Να σπάσει την… κατάρα του US Open (vids)

Μετά από τις δύο εβδομάδες σε Τορόντο και Σινσινάτι, όπου κατάφερε να φτάσει σε ισάριθμους τελικούς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προετοιμάζεται για την 4η συμμετοχή του στο US Open, στο μοναδικό Slam που δεν έχει καταφέρει να φτάσει πέρα από τον 3ο γύρο. 

Ο 23χρονος εμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη

για πρώτη φορά (κατηγορία αντρών) το 2017, όπου αγωνίστηκε στα προκριματικά. Εκεί ξεπέρασε το εμπόδιο του Κινέζου Ντι Γου, αλλά κι αυτό του Ματέο Μπερετίνι, για να ηττηθεί στον 3ο γύρο (ένα πριν από το κυρίως ταμπλό) από τον Γάλλο Νίκολας Μαού.

Το 2018 θα επιστρέψει στη διοργάνωση ως seeded παίκτης (Νο15), επικρατώντας στον 1ο γύρο του Ισπανού Τόμι Ρομπρέδο στα 3 sets, μια ιστορική νίκη για εκείνον, καθώς ήταν η 1η στην καριέρα του. Η πορεία του σταμάτησε στον 2ο γύρο και συγκεκριμένα από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ με τον Ρώσο να επικρατεί στα 4 sets. 

Το 2019 έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά για τον Τσιτσιπά. Ημιτελικός στο Australian Open, στο Roland Garros κάνει μια εξαιρετική πορεία η οποία θα σταματήσει στον 4ο γύρο μετά την επική αναμέτρηση με τον Σταν Βάβρινκα και τον πικρό αποκλεισμό στα 5 sets. 

Εκείνη τη χρονιά θα πάθει και το πρώτο ψυχολογικό μπλακ-όυτ μετά από το Παρίσι. Θα ηττηθεί στον 1ο γύρο του Wimbledon από τον Τόμας Φαμπιάνο και γενικά θα υπάρξει μια “κατάρρευση” η οποία θα περάσει και μέσα από τη Νέα Υόρκη, καθώς θα ηττηθεί και πάλι στον 1ο γύρο (για δεύτερο σερί Slam) αυτή τη φορά από τον Αντρέι Ρούμπλεφ. 

Πέρσι, ο Τσιτσιπάς είχε την ευκαιρία να προχωρήσει ακόμη περισσότερο. Το “μονοπάτι” δεν τρομάζει μέχρι τα προημιτελικά. Φυσικά ήταν ένα τουρνουά αρκετά ιδιαίτερο, καθώς ήταν το πρώτο υπό τη σκιά της πανδημίας και τα μέτρα προστασίας πρωτόγνωρα. Ένα Slam το οποίο έγινε χωρίς θεατές στις εξέδρες. 

Μετά, από τις εύκολες νίκες απέναντι στον Ισπανό, Αλμπέρτο Ράμος Βινιόλας και τον Αμερικανό Μαξίμ Κρεσί, ο Τσιτσιπάς αντιμετώπισε τον Κροάτη Μπόρνα Τσόριτς. Έπειτα δύο “κλειστά” sets (1-1) ο Έλληνας τενίστας κατέκτησε το 3ο και στο 4ο προηγήθηκε με 5-1! 

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η πρόκριση στους “16” ήταν υπόθεση μερικών λεπτών, ο Τσόριτς κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει το set, αλλά να κερδίσει και το 5ο υποχρεώνοντας τον Τσιτσιπά σε μια από τους πιο πικρούς αποκλεισμούς στην καριέρα του. 

Φέτος, πάει στη Νέα Υόρκη ως Νο3 του κόσμου, για πρώτη φορά. Αν και πέρασε μια παρόμοια… καθίζηση μετά από τον χαμένο τελικό του Roland Garros, χάνοντας στον 1ο γύρο του Wimbldeon και γνωρίζοντας πρόωρους αποκλεισμούς στο τουρνουά του Αμβούργου, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, απάντησε με δύο παρουσίες σε ημιτελικά στα τουρνουά προετοιμασίας στη Β. Αμερική. 

Σίγουρα η εβδομάδα στο Σινσινάτι δεν ήταν και η καλύτερη, όχι τόσο από αγωνιστικής πλευράς, αλλά περισσότερο από τις δηλώσεις του περί εμβολιασμούς που ακόμα και σήμερα συζητιούνται στα social media

Ωστόσο, αν ο 23χρονος καταφέρει και συγκεντρωθεί 100% στο παιχνίδι του και μπορέσει να παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο όπως στην clay-season τότε μπορεί να πάει μέχρι βαθιά στο τουρνουά και γιατί όχι να μπορέσει να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα απ’ ότι τα περασμένα χρόνια στο US Open

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τσιτσιπάς: Να σπάσει την… κατάρα του US Open (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα