Τσιτσιπάς: Με κυνικό τρόπο στους “16” (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε μόνο για ένα set απέναντι στον Σεμπάστιαν Κόρντα, τον οποίον και κέρδισε με 7-6(5), 6-3 σε 100 λεπτά, παίρνοντας το εισιτήριο για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης. 

Μπορεί το 1ο set να ήταν ιδιαίτερα κλειστό και λογικά να οδηγήθηκε σε tie-break, ωστόσο στο 2ο o Τσιτσιπάς ήταν απόλυτος και ξεκάθαρος στο παιχνίδι του, υπέπεσε σε μόλις 2 αβίαστα λάθη, είχε 13/13 κερδισμένους πόντους στο 1ο service, παραχωρώντας μόνο 2 στο 2o. 

Δύο

ήταν τα σημεία-κλειδιά χάρη στα οποία ο Νο3 του κόσμου κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες. Το 1ο, το εξαιρετικό passing-shot στο tie-break του 1ου σετ και το άλλο το εμφατικό break (από 40/15) στο 2ο set το οποίο έφερε την απογοήτευση στο παιχνίδι του Κόρντα. 

Το 1ο set αν και ξεκίνησε με τον Κόρντα να πιέζει το service του Τσιτσιπά, φτάνοντας μάλιστα σε διπλό break-point (15/40) με τον 23χρονο να κατακτά τους επόμενους 3 πόντους, εξελίχθηκε σε αρκετά κλειστό, με τους δύο παίκτες να προστατεύουν όσο καλύτερα μπορούν το service τους. 

Old-school Stef @steftsitsipas #CincyTennis pic.twitter.com/3XQkFyNXqS

Tennis TV (@TennisTV) August 19, 2021

Όπως και ο Κόρντα, έτσι και ο Τσιτσιπάς, είχε δύο ευκαιρίες για break, τόσο στο 6ο, όσο και στο 8ο game, αλλά και στο δύο περιπτώσεις ο Αμερικανός κατάφερε να κρατήσει το service του.

Το set οδηγήθηκε στο tie-break, όπου κι εκεί τα λάθη μοιράστηκαν. Όλο το set ουσιαστικά ήταν το εξαιρετικό passing-shot του Τσιτσιπά, ο οποίος “διάβασε” το backhand approach του Κόρντα και με έναν forehand-winner πρόλαβε τον Αμερικανό πριν προλάβει να πάρει θέση στο φιλέ, φτάνοντας σε set-point (6/5) παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια του για να κλείσει το set.

Το λάθος υπό πίεση του Κόρντα, με τη μπάλα να σταματά στο φιλέ από το λάθος υπό πίεση με το backhand, έδωσε το προβάδισμα στον Έλληνα τενίστα, μετά από περίπου μία ώρα, με τον Νο3 του κόσμου να δείχνει τη διάθεση να παίξει γρήγορα (όπως και στο Τορόντο), κερδίζοντας 34 πόντους στα μικρά ράλι (0-4 χτυπήματα) έχοντας επιμέρους σκορ 34-31. 

The Tonight Show Starring @steftsitsipas & @SebiKorda #CincyTennis pic.twitter.com/f6Wy9OQlqk

Tennis TV (@TennisTV) August 19, 2021

Το 2ο set ξεκίνησε όπως το 1ο, με τη διαφορά ότι το παιχνίδι του Τσιτσιπά έδειχνε ελαφρώς πιο ξεκάθαρο από αυτό του Κόρντα. Μάλιστα ο Νο3 του κόσμου έφτασε σε break-point στο 5ο game (30/40) με τον Αμερικανό να σώζει και την 3η απειλή, παίρνοντας προβάδισμα με 3-2. 

Ό,τι δεν κατάφερε όμως να κάνει ο Τσιτσιπάς σε εκείνο το σημείο, το έκανε στο αμέσως επόμενο service-game του Κόρντα και μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο και παρά το γεγονός ότι ο Κόρντα προηγήθηκε με 40/15! 

Το πρώτο… μήνυμα ήρθε από μια εντυπωσιακή επιστροφή backhand winner, ενώ στη συνέχεια με 2 ακόμη πόντους έφτασε στο πρώτο break του αγώνα φτάνοντας στο 4-3. Το hold αμέσως μετά ήρθε πολύ εύκολα με τον επιμέρους σκορ των πόντων να φτάνει το 7-0. 

'Up and up'@steftsitsipas @coldplay#CincyTennis pic.twitter.com/sNDCY5AwQK

Tennis TV (@TennisTV) August 19, 2021

Μετά το break, η απογοήτευση του Αμερικανού έβγαινε σε κάθε χτύπημα, κάτι που ο Τσιτσιπάς το εκμεταλλεύτηκε “σπάζοντας” για μια ακόμη φορά το service του αντιπάλου και κατακτώντας τα τελευταία 4 games έφτασε στη νίκη και στην πρόκριση στο 3ο γύρο.

“Ο Κόρντα είναι ένας παίκτης που κάνει μια πολύ καλή σεζόν.”, είπε ο Τσιτσιπάς για τον Αμερικανό στη οn-court συνέντευξη. “Ήξερα ότι είχα να αντιμετωπίσω μια δύσκολη πρόκληση. Όταν όμως τα πράγματα δυσκόλεψαν κατάφερα να μείνω στο παιχνίδι. Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες.”

“Στάθηκα ικανός να βγάλω το καλύτερο παιχνίδι μου στο κορτ, όταν τα πράγματα έγιναν δύσκολα. Ήμουν συνεπής σε όλα τα κρίσιμα σημεία του αγώνα και νομίζω ότι προσπάθησα να βρω λύσεις και τρόπους για να ασκήσω όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση. Αυτό ήταν το βασικό στοιχείο σήμερα”.

Επόμενος αντίπαλος θα είναι ο Ιταλός Λορένζο Σονέγκο, ο οποίος επικράτησε νωρίτερα του Αμερικανού, Τόμι Πολ με 7-6(9), 6-2.

WESTERN & SOUTHERN OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τσιτσιπάς: Με κυνικό τρόπο στους “16” (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα