Τσιτσιπάς: “Είμαστε η γενιά των social media”

O Στέφανος Τσιτσιπάς αναγνώρισε ότι ανήκει στη γενιά των ανθρώπων που έχει καθοριστεί από τα social media κάτι που δεν έχει πάντα θετικό αντίκτυπο στη ζωή του…

Τα social media έχουν μπει, πλέον, στη ζωή όλων μας και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όπως και οι νέοι της ηλικίας του, δεν αποτελούν φυσικά εξαίρεση.

Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής τα χρησιμοποιεί μάλιστα στον μέγιστο βαθμό έχοντας το προσωπικό του κανάλι στο YouTube

στο οποίο δημιουργεί τα περίφημα travel vlogs του, ενώ κάνει συχνές αναρτήσεις στους προσωπικούς του λογαριασμούς στο Facebook και το Instagram.

Ο Στέφανος αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της παρουσίας αυτών των μέσων στη σύγχρονη εποχή, ωστόσο, επισημαίνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αλόγιστη χρήση τους.

“Είμαστε η ανυπόμονη γενιά, η γενιά των social media. Όλα συμβαίνουν σε πολύ γρήγορο ρυθμό, απίστευτα πιο γρήγορο από παλιά. Γι’αυτό, κάποιες φορές επιλέγω να αποσυνδέομαι και να ζω τη ζωή όπως την ζούσαν οι άνθρωποι παλιά: με περισσότερη σκέψη και μεγαλύτερη συνείδηση”.

“Τα social media δημιουργούν ανυπόμονους ανθρώπους με άγχος και άλλα προβλήματα. Είναι πολύ σημαντικό να το αφήνεις στην άκρη, να κάνεις συζητήσεις με πραγματικούς ανθρώπους από κοντά. Δίχως αριθμούς και ψηφία” επισήμανε ο Στεφ.

Τα προβλήματα του να κυνηγήσει ένα Ελληνόπουλο μια καριέρα στο τένις επισημάνθηκαν, επίσης, από τον Έλληνα αθλητή.

“Είναι γεγονός ότι η στήριξη από τα club που προπονείσαι ή από την ομοσπονδία είναι πολύ μικρή. Το εισόδημα των περισσότερων οικογενειών στην Ελλάδα είναι πολύ μικρό για να στηρίξει και να “ρισκάρει” μια καριέρα ενός παιδιού στο τένις. Εγώ ήμουν τυχερός που ανήκα σε μια οικογένεια που είχε τη μητέρα μου, έναν άνθρωπο που ήξερε τη ζωή του τουρ και τι ακριβώς χρειάζεται να κάνεις. Δίχως αυτό να σημαίνει ότι τα πράγματα δεν ήταν δύσκολα και από οικονομική άποψη” κατέληξε ο Τσιτσιπάς που πλέον αρχίζει την προετοιμασία του για τη χωμάτινη περίοδο με αφετηρία το Monte Carlo Rolex Masters.

Κώστας Αϊτάκης

The post Τσιτσιπάς: “Είμαστε η γενιά των social media” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα