Τσιτσιπάς: “Είμαι σχεδόν 100% έτοιμος”

22:19 2/2/2024 - Πηγή: Tennis24

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, λίγο πριν από την αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Ρουμανία στο κλειστό των Άνω Λιοσίων για τα πλέι-οφ του Wold Group 1 του Davis Cup, ότι είναι σχεδόν έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης και ότι απέχει 5% από το να βρεθεί στην καλύτερή του κατάσταση. 

“Αυτή τη στιγμή είμαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι πριν, η φυσική μου κατάσταση

έχει βελτιωθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Είμαι σχεδόν στο 100% μου και πιστεύω πως σε λίγες ημέρες θα είμαι εκεί. Βρίσκομαι σε πολύ καλό δρόμο, απλά μου λείπει ακόμα ένα 5% ώστε να βρεθώ στην καλύτερή μου φόρμα.”, είπε ο Έλληνας τενίστας.

“Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα αγωνιστώ σε εκείνο το τουρνουά, μέχρι και δυο μέρες πριν έβλεπα ότι δεν θα μπορέσω να αγωνιστώ. Έκανα τη σωστή αποθεραπεία και όλα όσα μπορούσα να κάνω μέσα σε 2 μέρες για να αγωνιστώ και μετά από μερικούς γύρους άρχισα να νιώθω πολύ καλύτερα.

“Η αποκατάστασή μου βελτιωνόταν και όταν τελείωσε το τουρνουά ένιωσα ότι ήμουν σε πολύ καλύτερη κατάσταση έτσι ώστε να έρθω εδώ και να εκπροσωπήσω την Εθνική ομάδα του Davis Cup. Είμαι ευγνώμων γι’ αυτό, διότι πιστεύω ότι απέναντι σε μια ομάδα σαν τη Ρουμανία είναι σημαντικό να έχουμε τους καλύτερους παίκτες μας.”

Ο Νο10 του κόσμου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης για τη οργάνωση και για την εύρεση του γηπέδου όπου θα αγωνιστεί αυτό το Σαββατοκύριακο η Ελλάδα

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομοσπονδία που τα οργάνωσε όλα αυτά για εμάς. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να βρεις στάδιο και να οργανώσεις ένα tie τόσο μεγάλης αξίας για εμάς, όπως αυτό. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους προσέφεραν σε όλο αυτό. Ο στόχος μας είναι να παίξουμε καλό τένις απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Είμαστε εδώ για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και εύχομαι όλοι μας να βγούμε υγιείς και με πολλή χαρά στο γήπεδο των Άνω Λιοσίων της ΑΕΚ.”

Όσο για τον Δημήτρη Χατζηνικολάου ο κάπτεν της Εθνικής ομάδας δήλωσε: “Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ομοσπονδία για όλη αυτή την οργάνωση και όλα αυτά που μας προσφέρει για να μπορέσει να αγωνιστεί η ομάδα μας. Η ομάδα είναι έτοιμη να αγωνιστεί στο καλύτερο επίπεδο με έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Της εύχομαι καλή επιτυχία.”

Δηλώσεις έκαναν και οι υπόλοιποι παίκτες της ελληνικής ομάδας που θα προσπαθήσουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου η Ελλάδα να βρεθεί και πάλι στο World Group 1.

Αλέξανδρος Σκορίλας: “Με τη σειρά μου να ευχαριστήσω και εγώ την ομοσπονδία και τους χορηγούς που έκαναν όλο αυτό το event τόσο εύκολο για μας και με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στην ομάδα για να αγωνιστεί. Έχουμε μπροστά μας ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο τένις. Ελπίζουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα, γι’ αυτό έχουμε δουλέψει και δουλεύουμε όλο αυτόν τον καιρό. Ελπίζω να φύγουμε από εδώ με ένα θετικό πρόσημο.”

Γιάννης Ξυλάς: “Θα ήθελα και εγώ να ευχαριστήσω την ομοσπονδία και τους χορηγούς μας που μας έχουν κάνει πολύ εύκολη όλη αυτή την εβδομάδα. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό αυτό το Σαββατοκύριακο για να πάρουμε την πρόκριση.”

Πέτρος Τσιτσιπάς: “Θα ήθελα και εγώ να ευχαριστήσω την ΕΦΟΑ γι’ αυτή τη σοβαρή διεξαγωγή του tie. Είμαστε για άλλη μια φορά στην έδρα μας, όπως και στις τελευταίες 2 αναμετρήσεις που πήρα μέρος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί θα έχουμε τον κόσμο με το μέρος μας, ώστε να δημιουργήσουμε μια δικιά μας ατμόσφαιρα και να μας δώσει την ενέργεια για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε σε κάθε αγώνα.”

The post Τσιτσιπάς: “Είμαι σχεδόν 100% έτοιμος” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα