Τσιτσιπάς: “Δεν κοιτάζω πια το Instagram κάθε 30 λεπτά”

Τη διαφορετική φιλοσοφία με την οποία προσεγγίζει, πλέον, την καριέρα και τη ζωή του, εξήγησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου στη Βασιλεία

Ανεβασμένος ψυχολογικά, μετά την πολύ καλή του παρουσία στο Ασιατικό swing, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμάζεται για ένα συναρπαστικό τέλος στη φετινή σεζόν, αρχή γενομένης από το Swiss Indoor Basel αυτή την εβδομάδα.

Ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής, βρίσκεται στη μεγαλούπολη της Ελβετίας όπου θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή

του στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης, έχοντας αποκλειστεί στα προημιτελικά της περσινής έκδοσης από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Την Κυριακή, ο Στέφανος προπονήθηκε με τον Ρότζερ Φέντερερ στο κεντρικό court των εγκαταστάσεων ενώ έδωσε και την επίσημη συνέντευξη Τύπου, πριν ξεκινήσει τη Δευτέρα τις υποχρεώσεις του, στο ταμπλό των διπλών με συμπαίκτη τον Γουέσλι Κούλχοφ.

Μετά από ένα δύσκολο Καλοκαίρι, με ανεπιτυχή αποτελέσματα, ο Στέφανος αναθεώρησε σχετικά με την προσέγγισή του στην επαγγελματική του σταδιοδρομία και πλέον πιο ώριμος και συγκεντρωμένος, προσπαθεί να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να παίζει τένις.

“Προπονούμαι πιο αποτελεσματικά πλέον. Επικεντρώνομαι σε πράγματα που χρήζουν άμεσης βελτίωσης και όχι τόσο σε μακροπρόθεσμα οφέλη. Πριν, ζητούσα ολοένα και περισσότερα και είχα χάσει τον προσανατολισμό μου. Αυτό με έκανε να τρελαίνομαι ακόμα και μέσα στα παιχνίδια, με αποτέλεσμα να έχω και κάποια ξεσπάσματα. Έπαιρνα τα πράγματα πολύ σοβαρά και πίεζα πολύ τον εαυτό μου, με αποτέλεσμα να μην ευχαριστιέμαι το παιχνίδι. Ξέρω ότι δεν μπορώ να κερδίζω κάθε εβδομάδα” είπε χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς.

Ο Στέφανος, μίλησε και για την απόφασή του να σταματήσει να ασχολείται τόσο πολύ με τα social media, δίνοντας τον έλεγχό τους στην εταιρία που τον εκπροσωπεί.

“Δεν μπαίνω, πλέον, κάθε 30-40 λεπτά στο Instagram, όπως έκανα παλιά. Ήταν πολύ αγχωτικό και κόντευα να τρελαθώ. Τώρα νιώθω διαφορετικά στη συμπεριφορά μου και στο πως αισθάνομαι. Μπορώ να συνδεθώ με τους ανθρώπους καλύτερα πια. Η απομάκρυνση από τα social media και να ξοδεύω περισσότερο ποιοτικό χρόνο, είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί τελευταία” πρόσθεσε.

Το Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, παραδέχθηκε ότι η ήττα από τον Αντρέι Ρούμπλεφ στον 1ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν, του έκανε πολύ καλό και τον ανάγκασε να αναθεωρήσει πολλά πράγματα.

“Ήταν ίσως το καλύτερο που μου συνέβη. Έμεινα στη Νέα Υόρκη για μια επιπλέον εβδομάδα και αυτό μου έδωσε χρόνο να ανακαλύψω καινούργια πράγματα. Ήταν σημαντικό για μένα να διασκεδάσω και να κατανοήσω τι θέλω από τη ζωή. Τώρα, είμαι στην καλύτερή μου φάση. Δεν έχει να κάνει με τα αποτελέσματα ή αν παίζω καλό τένις. Είμαι ευτυχισμένος και νιώθω πολύ καλά. Χαίρομαι τη ζωή περισσότερο και αυτό έχει αντίκτυπο και στο τένις μου. Αυτό με κάνει χαρούμενο και να θέλω να ζω καλύτερα”

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει την Τρίτη τον Άλμπερτ Ράμος Βινιόλας για τον 1ο γύρο του Swiss Indoor Basel.

SWISS INDOORS BASEL DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Τσιτσιπάς: “Δεν κοιτάζω πια το Instagram κάθε 30 λεπτά” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα