Τσιτσιπάς – Σάκκαρη: Για την 8άδα και τα… δώρα γενεθλίων

Το πρόγραμμα της Πέμπτης (12/8) στο καναδικό όπεν έχει μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς αγωνίζονται τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όσο και η Μαρία Σάκκαρη. Και οι δύο θέλουν να βρεθούν στα προημιτελικά, αλλά και οι δύο έχουν έναν κοινό και ιδιαίτερο λόγο. 

Ο Τσιτσιπάς θέλει να κάνει προσωπικό δώρο γενεθλίων καθώς την Πέμπτη κλείνει τα 23α του γενέθλια, ενώ και η Σάκκαρη στοχεύει στη πρόκριση στην 8άδα που θα είναι το καλύτερο δώρο για τον γυμναστή της, Γιώργο Παναγιωτόπουλο που έχει κι αυτός σήμερα γενέθλια. 

Η αποστολή δεν θα είναι καθόλου εύκολη για κανέναν από τους

δύο. Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος ξεκινάει πρώτος σε αυτό το back 2 back των αγώνων (18:00 GR) θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο και “ασημένιο” στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Κάρεν Χατσάνοφ. 

Ο Νο28 του κόσμου, θα μπει στο κορτ σε λιγότερο από 24 ώρες, μετά από τη νίκη της Τετάρτης (11/8) στον “εμφύλιο” με τον Ασλάν Καράτσεφ, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς αυτή ήταν η 11η νίκη του τις τελευταίες 13 αναμετρήσεις. 

Από την άλλη όμως ο Χατσάνοφ, στοχεύει στην πρώτη του νίκη απέναντι στον Τσιτσιπά, με τον Έλληνα τενίστα να μετράει τρεις σε ισάριθμες αναμετρήσεις έχοντας παραχωρήσει μόλις ένα set κι αυτό στην τελευταία μεταξύ του αναμέτρηση στο Ρότερνταμ τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Στα δύσκολα η Σάκκαρη 

Λίγο αργότερα (όχι πριν τις 19:30 GR) η Μαρία Σάκκαρη θα προσπαθήσει να ξεπεράσει μια πολύ δύσκολη αντίπαλο με στόχο να βρεθεί στα προημιτελικά του Μόντρεαλ θα πρώτη φορά στην καριέρα της.

Ο λόγος για την πρώην Νο1 του κόσμου, Βικτώρια Αζαρένκα, την δύο φορές ημιφιναλίστ του τουρνουά (2008, 2010), η οποία έχει ρεκόρ 13-5 στο Μόντρεαλ και η οποία πέρσι στο τουρνουά της Οστράβα είχε κερδίσει την Σάκκαρη παραχωρώντας της μάλιστα μόλις 4 games (6-1, 6-3).

Το μεγάλο πρόβλημα που έχει εμφανίσει η Σάκκαρη στο… 1,5 παιχνίδι που έχει παίξει, είναι αναμφίβολα το service, αλλά και τα πολλά αβίαστα λάθη. Σε 1,5 στην πρεμιέρα πρόλαβε να κάνει 23, ενώ την Τετάρτη απέναντι στην Βερόνικα Κουντερμέτοβα έκανε 45! 

Το μεγάλο στοίχημα της Ελληνίδας τενίστρια είναι κάνει όσα περισσότερα hold μπορεί απέναντι σε μια εξίσου μαχήτρια, όπως είναι η Αζαρένκα που σταματάει να προσπαθεί μόνο μετά τον τελευταίο πόντο. 

Τα υπόλοιπα παιχνίδια 

Το πρόγραμμα στο Μόντρεαλ θα ξεκινήσει με το παιχνίδι της Νο1 του ταμπλό Αρίνα Σαμπαλένκα κόντρα στην εκπληκτική Καναδή Ρεμπέκα Μαρινό. 

Η Λευκορωσίδα πέρασε μετά κόπων και βασάνων στη φάση των “16” από την πίεση της Αμερικανίδας Σλόουν Στίβενς, ενώ η Μαρινό πρώην Νο38 του κόσμου, εμφανίστηκε και πάλι στα κορτ μετά από 10 περίπου χρόνια από την απόφαση της να αποσυρθεί από το τένις λόγω κατάθλιψης.

Η Μαρινό όχι μόνο επέστρεψε, αλλά και κατάφερε να πετάξει εκτός Μάντισον Κις και Πόλα Παντόσα για να φτάσει στον 3ο γύρο της διοργάνωσης. 

Η Γιοχάνα Κόντα μετά από την εκπληκτική της νίκη απέναντι στην “χάλκινη” του Τόκιο, Ελίνα Σβιτολίνα, θα αντιμετωπίσει την 17χρονη Κόρι Γκοφ, ενώ παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να είναι κι αυτό της Τυνήσιας Ονς Ζαμπέρ με την Καναδή και Νο2 του ταμπλό, Μπιάνκα Αντρεέσκου.

Στο Τορόντο εκτός από το παιχνίδι του Τσιτσιπά με τον Χατσάνοφ, σημαντική αναμέτρηση θα είναι κι αυτή που θα ακολουθήσει με τον Αντρέι Ρούμπλεφ να αντιμετωπίζει τον 36χρονο Αμερικανό Τζον Ίσνερ. 

Ο Νο1 του ταμπλό, Ντανιίλ Μεντβέντεφ θα παίξει με τον επικίνδυνο Αυστραλό, προερχόμενο από τα προκριματικά, Τζέιμς Ντάκγουορθ που άφησε εκτός τον Γιανίκ Σίνερ σημειώνοντας την πρώτη νίκη του κόντρα σε παίκτη 15άδας μετά από… 15 αποτυχημένες προσπάθειες (1-15).

Από εκεί και πέρα ο πλέον φορμαρισμένος παίκτης του Tour, Κάσπερ Ρουντ θα παίξει κόντρα στον Σέρβο Ντούσαν Λάγιοβιτς που απέκλεισε την Τετάρτη (11/8) τον Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ, με τον νικητή να αντιμετωπίζει στα προημιτελικά τον αντίστοιχο νικητή από το ζευγάρι Τσιτσιπά – Χατσάνοφ. 

TORONTO MASTERS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

NATIONAL BANK OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τσιτσιπάς – Σάκκαρη: Για την 8άδα και τα… δώρα γενεθλίων appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα