Τρομερή Κόντα, σταμάτησε το σερί της Μπέρτενς! – VIDEO

Η Γιοχάνα Κόντα προκρίθηκε στον δεύτερο τελικό της φέτος σε χωμάτινο τουρνουά κερδίζοντας την αήττητη επί οκτώ αγώνες, Κίκι Μπέρτενς, και περιμένει μία εκ των Πλίσκοβα/Σάκκαρη στον τελικό της Ρώμης!

Μέχρι και τη φετινή σεζόν, η Γιοχάνα Κόντα δεν είχε επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο στη χωμάτινη επιφάνεια, ακολουθώντας το παράδειγμα της μικρής παράδοσης που έχει η Μεγάλη Βρετανία στην “κόκκινη” επιφάνεια.

Ωστόσο, όλα αυτά έχουν αλλάξει εντός του 2019 για τη Γιοχάνα Κόντα που, μετά το Ραμπάτ, προκρίνεται σε δεύτερο τελικό στο χώμα φέτος σε πολύ πιο δυνατό τουρνουά, το Premier

Mandatory της Ρώμης!

Όλα αυτά μετά τη νίκη της επί της “καυτής” Κίκι Μπέρτενς που μέτραγε οκτώ σερί νίκες στο τουρ συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της κατάκτησης της Μαδρίτης, με 5-7, 7-5, 6-2 ,ετά από ένα συγκλονιστικό ματς που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες ακολουθώντας το…παράδειγμα της επικής μάχης Τζόκοβιτς/Ντελ Πότρο που είδαμε το βράδυ της Παρασκευής!

Τρομερό επίτευγμα για την 27χρονη τενίστρια που θα συναντήσει στον τελικό την Καρολίνα Πλίσκοβα η οποία “λύγισε” στα δύο σετ τη Μαρία Σάκκαρη στον έτερο ημιτελικό.

Η Μπέρτενς ξεκίνησε καλύτερα τον ημιτελικό στο πρώτο σετ προηγούμενη με 3-1 αλλά η αντεπίθεση της Κόντα την έστειλε στο να σερβίρει για το σετ στο 5-4 με την Μπέρτενς όμως να έχει την τελευταία κουβέντα στο πρώτο σετ.

Με φοβερή αντεπίθεση, δύο breaks και τρία σερί κερδισμένα games, “έκλεψε” το πρώτο σετ από τα χέρια της Κόντα που επέστρεψε δυναμικά όμως στο δεύτερο σετ.

Κλειδί στην αντεπίθεση της η τρομερή βελτίωση του σερβίς.

Υπέστη μόλις ένα break σε όλο το υπόλοιπο ματς, στις αρχές του δεύτερου σετ ενώ παράλληλα ήταν απολαυστική στις επιστροφές της προκαλώντας μυριάδες προβλήματα στην Μπέρτενς που είδε την Κόντα να της σπάει το σερβίς τέσσερις φορές σε δεύτερο και τρίτο σετ στον δρόμο για μια μεγάλη ανατροπή.

Σάββατο, 18/5: Ημιτελικοί Rome Premier Mandatory

Konta (Great Britain) beat Bertens (Netherlands) 5-7 7-5 6-2
Ka. Pliskova (Czech Republic) beat Sakkari (Greece) 6-4 6-4

WTA INTERNAZIONALI BNL D’ ITALIA SINGLES DRAW | OOP

Κώστας Αϊτάκης

The post Τρομερή Κόντα, σταμάτησε το σερί της Μπέρτενς! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα