Τριάι: “Επέλεξα τη Φερνάντεθ για να κουμαντάρω εγώ το σκάφος”

Αποκαλυπτική για τη νέα συνεργασία της με την Κλαούντια Φερνάντεθ ήταν η Γκέμα Τριάι. Η 31 ετών Ισπανίδα, που τα προηγούμενα χρόνια… σάρωσε το Παγκόσμιο Τουρ μαζί με την Αλεχάνδρα Σαλαζάρ, αποφάσισε φέτος να ενώσει τις δυνάμεις της με τη Φερνάντεθ, την μόλις 18χρονη (γεν. 2006) συμπατριώτισσά της.

Η πρώην Νο1 στον κόσμο Τριάι αποκάλυψε πως βασικό κριτήριο στην επιλογή παρτενέρ έπαιξε η επιθυμία της να αναλάβει η ίδια τον ηγετικό ρόλο στην ομάδα. Αυτή

η αλλαγή αρμοδιοτήτων είναι εμφανής, σε σύγκριση με τη θέση της… μαθητευόμενης που είχε η Τριάι τα προηγούμενα χρόνια, πλάι στην κατά επτά χρόνια μεγαλύτερή της Σαλαζάρ.

“Είναι μόλις 18 ετών (η Φερνάντεθ) και έχει ένα ταμπεραμέντο και μία ηρεμία που με έχει ξαφνιάσει αφάνταστα, σε συνάρτηση και με τη μικρή πείρα της. Είναι σαν σφουγγάρι, θεωρώ πως θα γίνει κορυφαία παίκτρια στο μέλλον.

Η Κλαούντια Φερνάντεθ.

Ήθελα μία αλλαγή, ήθελα να κουμαντάρω εγώ το σκάφος. Νομίζω πως τα πάμε περίφημα μαζί, αμφότερες έχουμε ξεκάθαρη ιδέα ως προς το τι επιθυμούμε. Εκείνη είναι αρκετά ντροπαλή και λίγο-λίγο θέλω να την ανοίξω περισσότερο”, σχολίασε η Τριάι.

Η Γκέμα Τριάι σε ρόλο… μέντορα της Κλαούντια Φερνάντεθ.

Η συνεργασία της Τριάι με τη Σαλαζάρ λύθηκε το περασμένο καλοκαίρι και για τους υπόλοιπους μήνες του 2023 ακολούθησε η ένωση δυνάμεων με την Μάρτα Ορτέγκα. Αν και το δίδυμο των Ισπανίδων είχε αξιοπρεπή παρουσία στο Τουρ, δεν έφτασε ποτέ σε βαθμό… ισοφάρισης των επιτευγμάτων που είχε το ζευγάρι Τριάι-Σαλαζάρ.

“Ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση η επιλογή που έκανα και, από την πρώτη στιγμή που άρχισα να παίζω μαζί με την Μάρτα (Ορτέγκα), αναρωτιόμουν τι θα κάνω στη συνέχεια. Εκείνη την περίοδο, κάποιες ημέρες σκεφτόμουν πως όφειλα να συνεχίσω με την Αλεχάνδρα (Σαλαζάρ), διότι πίστευα πως αυτός ο δεσμός άξιζε να τελειώσει με έναν πιο αξιόλογο τρόπο. Στον αντίποδα όμως, ένιωθα καλά πλάι στη Μάρτα.

Οι Γκέμα Τριάι και Αλεχάνδρα Σαλαζάρ το 2023.

Ίσως τελικά να μην λειτούργησε η συνεργασία με την Μάρτα τόσο καλά όσο ήθελα. Δεν ξέρω εάν κάποια στιγμή στο μέλλον ξαναπαίξω με την Αλεχάνδρα, δεν έχω ιδέα. Τώρα είμαι επικεντρωμένη στο εγχείρημα με την Κλαούντια και είμαι χαρούμενη που θα συνεχίσουμε μαζί οι δυο μας στη φετινή σεζόν”, ανέφερε η Τριάι.

Ήδη στο ξεκίνημα του 2024 οι Τριάι και Φερνάντεθ μετρούν μία παρουσία σε τελικό τουρνουά, στο Qatar Major, ενώ έφτασαν ως τα ημιτελικά στο Puerto Cabello P2.

Τα highlights του τελικού του Qatar Major:

The post Τριάι: “Επέλεξα τη Φερνάντεθ για να κουμαντάρω εγώ το σκάφος” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα