Τόνι Ναδάλ: “Ο Μεντβέντεφ δεν ήταν έτοιμος πνευματικά”

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ μπορεί να “έτρεχε” σερί 20 συνεχόμενων νικών πηγαίνοντας στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, όμως εκεί δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε σετ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και γνώρισε την straight sets ήττα χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση.

Τα αίτια της συγκεκριμένης ήττας του Ρώσου τενίστα κλήθηκε να αναλύσει ο Τόνι Ναδάλ, ο οποίος έπλεξε φυσικά το εγκώμιο του Νόβακ Τζόκοβιτς και στάθηκε πολύ στο κομμάτι της πνευματικής προετοιμασίας που έκανε ο Μεντβέντεφ πριν το συγκεκριμένο

ματς.

Αναλυτικά όσα είπε ο θείος και πρώην προπονητής του Ράφα στην El Pais:

“Είμαι σίγουρος πως ο Ντανίλ μπήκε στη Rod Laver Arena έχοντας στο μυαλό του όλες τις πληροφορίες που έπρεπε να ξέρει για το παιχνίδι του Νόβακ, όμως δεν κατάφερε να διαχειριστεί την απώλεια του πρώτου σετ.

Με εντυπωσιάζει πολλές φορές, όταν αθλητές μεγάλου βεληνεκούς, δεν μπορούν να διαχειριστούν τις πολύ δύσκολες καταστάσεις. Συμβαίνει σε όλους, ακόμη κι αν έχουν περάσει από τέτοιου είδους καταστάσεις πολλές φορές.

Αμέσως μετά τη νίκη του επί του Τσιτσιπά, είπε πως η πίεση είναι στον Τζόκοβιτς, γιατί εκείνος είναι αήττητος σε τελικούς στη Μελβούρνη και γιατί εκείνος κυνηγάει το ρεκόρ του Ράφα και του Ρότζερ. Στο court όμως, φάνηκε ακριβώς το αντίθετο.

Η διαφορά του να είσαι ένα βήμα από το να κερδίσεις το πρώτο σου Grand Slam με το να είσαι κοντά στο να χάσεις την ευκαιρία να κερδίσεις το 18ο σου Slam, είναι τεράστια. Δεν έχει σημασία πόσο μικρός ή μεγάλος είσαι ηλικιακά.

Καταλαβαίνει κανείς, ότι η πίεση ήταν εξ’ αρχής στον Μεντβέντεφ. Από το λεπτό που τέλειωσε το ματς με τον Τσιτσιπά, μέχρι να τελειώσει ο τελικός”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Τόνι Ναδάλ: “Ο Μεντβέντεφ δεν ήταν έτοιμος πνευματικά” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα