Τόκιο: Πικρός αποκλεισμός για Διαμαντή – Επικίνδυνοι διοργανωτές

Ο Στέφανος Διαμαντής μπορεί να κατέκτησε το πρώτο του set, σε επίπεδο Παραολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει και την πρώτη νίκη, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τον Σλοβάκο Μάρεκ Γκέργκελι με 7-6(4), 3-6, 6-0 σε ένα παιχνίδι το οποίο κράτησε πάνω από 3 ώρες, αλλά ήταν ιδιαίτερα επίπονο και για τους δύο αθλητές. 

Σε μια ημέρα η οποία ήταν αρκετά ζεστή, με τη θερμοκρασία να ξεπερνάει τους 31 βαθμούς Κελσίου, στις 10:00 (τοπική), με τις συνθήκες να

είναι πραγματικά τραγικές τόσο από τη ζέστη, όσο και από την υγρασία, η διοργανωτές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κανονικά το πρόγραμμα, βάζοντας τους παίκτες να αγωνιστούν στις 17:20, αν και αρχικά έκαναν λόγο για τις 15:30!

Η αναμονή (το παιχνίδι του Διαμαντή ήταν να ξεκινήσει στις 11:00 τοπική), αλλά και οι συνθήκες που συνεχίστηκαν και μέσα στο παιχνίδι, το οποίο διεκόπη αρκετές φορές, ήταν λογικό να δημιουργήσουν μια δυσφορία και στις δύο πλευρές, αλλά και πολλά παράπονα για τους διοργανωτές, 

Θυμίζουμε ότι τα ίδια παράπονα είχαν εκφράσει και οι παίκτες στους Ολυμπιακούς Αγώνες λίγες, εβδομάδες, νωρίτερα, με τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντανιίλ Μεντβέντεφ να πρωτοστατούν στις διαμαρτυρίες για τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων. 

Εξάλλου το μεγαλύτερο παράδειγμα ήταν η περίπτωση της Πόλα Μπαντόσα, η οποία υπέστη θερμοπληξία κατά τη διάρκεια του προημιτελικού με την Τσέχα Μαρκέτα Βοντρούσοβα. 

Μπορεί αυτά να έγιναν τον περασμένο Ιούλιο και να μην υπήρξαν σοβαρά προβλήματα από τους αθλητές ή τις αθλήτριες, ωστόσο υπάρχει μια μεγάλη διαφορά: “Οι αθλητές με αναπηρία, είναι πιο ευάλωτοι στις επιπτώσεις της υπερβολικής ζέστης. Οι διάφορες αναπηρίες καθιστούν συχνά δύσκολη τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος!”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Παγκόσμιο Ινστιτούτο για άτομα με αναπηρία. 

‘Ολα τα παραπάνω έρχονται σε αντίθεση με τη σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με αναπηρία, η οποία απαιτεί από τις χώρες να εξασφαλίσουν ότι τα άτομα με αναπηρία διαθέτουν τις κατάλληλες υπηρεσίες υγείας (άρθρα 25, 26).

Κόστισε το 1ο set 

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Διαμαντής έκανε μια μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει στην παρθενική του νίκη στους Αγώνες. Σημείο-κλειδί ήταν αναμφίβολα το 1ο set του αγώνα με τον Έλληνα τενίστα να παίρνει προβάδισμα με 5-2, έχοντας μάλιστα ευκαιρία για set-point στο service του Γκέργκελι, ωστόσο όχι μόνο δεν έκλεισε το set, αλλά στη συνέχεια ισοφαρίστηκε σε 5-5.

Μάλιστα χρειάστηκε ένα τεράστιο hold για να εξασφαλίσει το tie-break με τον Σλοβάκ να πιέζει το service του Διαμαντή. Το set οδηγήθηκε στο tie-break, εκεί όπου ο Διαμαντής ηττήθηκε με 7/4 μένοντας πίσω στο σκορ. 

Το 2ο σκέλος του αγώνα ξεκίνησε πάλι ιδανικά για τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος πήρε προβάδισμα με 4-0 και 5-1, με τον Γκέργκελι να φτάνει σε ένα μεγάλο hold (5-2) και στη συνέχεια να κάνει break μειώνοντας σε 5-3 θυμίζοντας λίγο την εξέλιξη του 1ου set

Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Διαμαντής κατάφερε να κλείσει το set, το οποίο έκανε στο service του Σλοβάκου και με 6-3 ισοφάρισε σε 1-1. 

Όμως, οι συνεχόμενες διακοπές λόγω ζέστης, αλλά και το γεγονός ότι ο Γκέργκελι κατάφερε να σπάσει δύο φορές το service του Διαμαντή (ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει κάνει δύο επεμβάσεις στο στομάχι), έφεραν τον Σλοβάκο στο 3-0 και με hold αμέσως μετά, στο 4-0. 

Κάπου εκεί όλα τελείωσαν με τον Γκέργκελι να μην παραχωρεί ούτε ένα game στον Διαμαντή φτάνοντας στην πρόκριση στην επόμενη φάση του τουρνουά. 

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τόκιο: Πικρός αποκλεισμός για Διαμαντή – Επικίνδυνοι διοργανωτές appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα