Τόκιο: Οι αριθμοί του Ολυμπιακού τουρνουά

16:35 4/8/2021 - Πηγή: Tennis24

Το Ολυμπιακό τουρνουά τένις στο Τόκιο ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή (1/8) μετά από 9 ημέρες αγωνιστικής δράσης στο Ariake Tennis Park.

Αν και το τουρνουά ήταν αρκετά ιδιαίτερο λόγω της πανδημίας, των περιορισμών, την έλλειψη κόσμου στις εξέδρες, αλλά και λόγω των πολλών απουσιών, όλοι οι παίκτες και παίκτριες είχαν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους και να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Αξίζει

να σημειωθεί ότι το τένις θα επιστρέψει στο Τόκιο με τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, με τη συμμετοχή 104 παικτών (άνδρες-γυναίκες), όπου μέσα σε αυτούς θα βρίσκεται και ο Έλληνας τενίστας Στέφανος Διαμαντής, με το τουρνουά να διεξάγεται το διάστημα 27/8-4/9.

Ας δούμε μερικούς από τους αριθμούς και στατιστικά στοιχεία του Ολυμπιακού τουρνουά που ολοκληρώθηκε: 

1-Η Μπελίντα Μπεντσιτς έγινε η 1η Ελβετίδα τενίστρια που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

2-πρώην κάτοχοι μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, Κάρεν Χατσάνοφ και Αντρέι Ρούμπλεφ, κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο πρώτος κατέκτησε το ασημένιο στο απλό και ο δεύτερος το χρυσό στο διπλό μικτό. Αυτό τους έκανε του δύο πρώτους τενίστες που κέρδισαν μετάλλιο και στις δύο μεγάλες διοργανώσεις. 

3-ήταν τα μετάλλια που κατέκτησε η ρώσικη ομάδα, τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρα στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις.

3-χώρες κέρδισαν Ολυμπιακό μετάλλιο για πρώτη φορά στην ιστορία τους: Βραζιλία, Νέα Ζηλανδία και Ουκρανία.

4-εκπρόσωποι του τένις ήταν σημαιοφόροι των χωρών τους στην Τελετή Έναρξης των Αγώνων: Βερόνικα Θεπέδε Ρόι (Παραγουάη), Πέτρα Κβίτοβα (Τσεχία), Γελένα Οσταπένκο (Λετονία) και Λιου Γεν Σου (Κινέζικη Ταϊπέι).

5-διαφορετικές χώρες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά: Γερμανία (απλό ανδρών), Ελβετία (απλό γυναικών), Κροατία (διπλό ανδρών), Τσεχία (διπλό γυναικών) και Ρωσία (διπλό μικτό).

10-χώρες κατέκτησαν μετάλλιο σε όλες τις κατηγορίες στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο.

13-χώρες διεκδίκησαν μετάλλιο στο τουρνουά. 

29-παικτές έφτασαν κοντά στην κατάκτηση του Ολυμπιακού μετάλλιου με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά και τις Μπελίντα Μπέντσιτς και Έλενα Βεσνίνα να διεκδικούν δύο μετάλλια. 

30-διαφορετικές χώρες έχουν κατακτήσει μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988 τη χρονιά που το τένις επέστρεψε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. 

33-χρόνια μετά η Γερμανία πανηγύρισε ένα χρυσό μετάλλιο στο απλό με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ να γίνεται ο πρώτος Γερμανός που ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από την Στέφι Γκραφ στους Ολυμπιακούς της Σεούλ το 1988.

45-χώρες πήραν μέρος στο Ολυμπιακό τουρνουά. 

190-παίκτες και παίκτριες συμμετείχαν στο Ολυμπιακό τουρνουά. 

203-λεπτά χρειάστηκε ο Μάριν Τσίλιτς για να επικρατήσει του Ζοάο Μενέζες στο πλαίσιο του 1ου γύρου. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερης σε διάρκειας παιχνίδι του τουρνουά. 

208-παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Ολυμπιακού τουρνουά. 

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τόκιο: Οι αριθμοί του Ολυμπιακού τουρνουά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα