Τόκιο: Ο Ζβέρεφ συμπλήρωσε την 4άδα

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έκλεισε το τελευταίο-χρονικά-εισιτήριο για τα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο επικρατώντας του Γάλλου Ζερεμί Σαρντί με 6-4, 6-1 σε μόλις 67 λεπτά!

Ο Γερμανός και Νο6 του κόσμου, ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 11 άσους και μόλις ένα αβίαστο λάθος, το μόλις 2ο(!) στο τουρνουά, παραχώρησε μόλις 6 πόντους από το service του, το οποίο δεν απειλήθηκε ποτέ από τον Σαρντί, με το μοναδικό “αγκάθι” να είναι μόνο η αναποτελεσματικότητα των break-points

(4/12).

Από την άλλη για τον Σαρντί το 2ο service δεν λειτούργησε σχεδόν καθόλου, ειδικά στο 2ο set, αλλά το κυριότερο δεν κατάφερε να βρει λύσεις στις επιστροφές του έχοντας μόλις 16% (6/38).

Στο 1ο set ο Ζβέρεφ χρειάστηκε μόλις ένα break στο 3ο game (2-1), ενώ στη συνέχεια προσπάθησε για ένα ακόμα, αλλά ο Σαρντί “έσβησε” και τους 2 break-points διατηρώντας τη διαφορά του ενός game (4-3), αλλά έχοντας χάσει μια φορά το service του. 

Ο Ζβέρεφ χάνοντας 2 πόντους στα επόμενα 2 services-games έκλεισε το set σε 37 λεπτά κάνοντας το 1-0.

Στο 2ο σκέλος του προημιτελικού ο Ζβέρεφ από τη μία πίεσε ακόμη περισσότερο τον ήδη κουρασμένο Σαρντί, ο οποίος δεν μπορούσε να ακολουθήσει το παιχνίδι του Γερμανού. Ο Ζβέρεφ έχασε το 1ο game, στο service του Σαρντί (1-0), για να κατακτήσει τα έξι επόμενα, αλλά και παράλληλα τη νίκη στα ημιτελικά, μπαίνοντας στα παιχνίδια για το μετάλλιο. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Νο1 του κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος λίγο νωρίτερα επικράτησε του Κέι Νισικόρι με 6-2, 6-0. 

OLYMPIC GAMES MIXED DOUBLES DRAW

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τόκιο: Ο Ζβέρεφ συμπλήρωσε την 4άδα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα