Τόκιο: Ο Νισικόρι πέταξε εκτός τον Ρούμπλεφ

Ο Κέι Νισικόρι ήταν ο μεγάλος νικητής σε ένα από τα σημαντικά παιχνίδια της 2ης ημέρας του Ολυμπιακού τουρνουά τένις στο Τόκιο. Ο Ιάπωνας επικράτησε με 6-3, 6-4 του Νο7 του κόσμου παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση. 

Μπορεί το σκορ να δείχνει μια καθολική κυριαρχία του Νισικόρι, ωστόσο το παιχνίδι ήταν αρκετά “κλειστό” με τους δύο τενίστες να αποφεύγουν τα πολλά λάθη (από 10 αβίαστα ο καθένας), ωστόσο αυτό που έκανε τη διαφορά μεταξύ τους ήταν

η αποτελεσματικότητα στους break-point με τον Νισικόρι να τελειώνει το παιχνίδι με 3/5 και τον Ρούμπλεφ με 1/5.

Ο “οικοδεσπότης” και Νο69 του κόσμου, βρήκε break στο 4ο game (3-1), με τον Ρούμπλεφ να απαντάει στο 7ο (4-3), αλλά τον Νισικόρι να φτάνει σε ένα ακόμη αμέσως μετά κάνοντας το 5-3 και λίγο αργότερα να κλείσει το set

Στο 2ο set o Νισικόρι εμφανίστηκε πιο πιεστικός φτάνοντας σε διπλό break-point (15/40), όμως ο Ρούμπλεφ κατάφερε να κρατήσει το service του δείχνοντας ωστόσο ότι οι συνθήκες του κορτ είχαν αρχίσει να τον επηρεάζουν.

Ήταν ένα set, όπου και οι δύο παίκτες κρατούσαν το service τους και όλα έδειχναν ότι ένα break θα ήταν αρκετό να τους δώσει το set. Αυτό ήρθε από τη ρακέτα του Νισικόρι, με τον Ιάπωνα να παίρνει προβάδισμα με 4-3 και με hold να κάνει το 5-3. 

Από εκεί και πέρα τα δύο services-games που ακολούθησαν ολοκληρώθηκαν με love με τον Νισικόρι να κατακτά τη νίκη παίρνοντας την πρόκριση για τον 2ο γύρο. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Μάρκος Γκιρόν, ο οποίος απέκλεισε στα 3 sets τον Σλοβάκο Νόρμπερτ Γκόμπος με 7-6(4), 3-6, 6-2. 

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τόκιο: Ο Νισικόρι πέταξε εκτός τον Ρούμπλεφ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα