Το τένις αρωγός στην επαγγελματική αποκατάσταση

Αναμφίβολα, το τένις είναι ένα άθλημα που μπορεί να προσφέρει πολλαπλές συγκινήσεις σε όσους και όσες το παρακολουθούν και μία μάλλον πλούσια ζωή στα κορυφαία ονόματα των αθλητών και αθλητριών που μπορούν να συναρπάσουν το κοινό με μία και μοναδική ενέργεια τους μέσα στο court.

Όμως, αλήθεια, έχει σκεφτεί κανείς ότι ένας τενίστας μπορεί εντέλει να αποκομίσει και διάφορα άλλα οφέλη ακριβώς λόγω αυτής του της ιδιότητας, επειδή δηλαδή είναι τενίστας;

Το βασικότερο όλων είναι πως οι άνδρες και οι γυναίκες που παίζουν τένις, έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν στην αγορά

εργασίας, καθώς θεωρούνται οι ιδανικοί υποψήφιοι για μια εταιρεία που προσφέρει θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Πέντε είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό και απορρέουν από τις ιδιότητες που αποκτά ένας τενίστας μέσα από τις προπονήσεις που κάνει και στους αγώνες τους οποίους παίζει.

Α. Ικανότητα επίλυσης προβλημάτων

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, και ιδιαίτερα όσοι δραστηριοποιούνται στον χώρο της διαφήμισης, επιθυμούν να προσλαμβάνουν άτομα που να μπορούν να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις, αντιμετωπίζοντας τα εκάστοτε προβλήματα που μπορούν να προκύψουν. Ποιος θα μπορούσε να είναι καταλληλότερος για τη θέση, αν όχι ένας τενίστας ο οποίος κατά τη διάρκεια ενός αγώνα πρέπει να αποφασίζει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου την επόμενή του κίνηση; Βλέπει τον αντίπαλο, αξιολογεί τις δυνάμεις εκείνου αλλά και τις δικές του και καθορίζει τη στρατηγική που θα ακολουθήσει.

Β. Ευελιξία

Οι εταιρίες θέλουν υπαλλήλους που να προσαρμόζονται στις ανάγκες της κάθε ξεχωριστής κατάστασης. Ακόμη κι αν φαίνεται ότι μια δουλειά ή μία συμφωνία πάει να στραβώσει να μπορούν να βγάλουν έναν άσσο από το μανίκι, να αντιστρέψουν το κλίμα και να πετύχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Ο τενίστας, που συχνά έρχεται αντιμέτωπος, κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, με συνθήκες που ενδεχομένως να μην περίμενε, έχοντας επί παραδείγματι ξεκινήσει ο ίδιος με αλλεπάλληλα αβίαστα λάθη ή ο αντίπαλός του παίζοντας στο peak των δυνατοτήτων του, πρέπει να μπορεί να ανταπεξέλθει και έχει θεωρητικά το υπόβαθρο για να το κάνει. Πληροί, λοιπόν, μία ακόμη προϋπόθεση για να πετύχει στην αγορά εργασίας.

Γ. Σκληρή δουλειά

Τα αφεντικά είναι πάντα απαιτητικά και θέλουν εργαζομένους που να δουλεύουν σκληρά, να θέτουν υψηλοτάτους στόχους και να αγωνίζονται σκληρά για να τα καταφέρουν. Οι τενίστες, που περνούν ατελείωτες ώρες καθημερινών προπονήσεων στα courts με σκοπό να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, να κάνουν δηλαδή μία σπουδαία καριέρα με όσες θυσίες συνεπάγεται αυτή, είναι οι άνθρωποι των αφεντικών. Επιδεικνύοντας, και κατά την εργασία τους στις επιχειρήσεις, τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσήλωση που δείχνουν για να αναδειχθούν σε κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας αντισφαίρισης, καθίστανται οι καταλληλότεροι για καίριες θέσεις στην αγορά εργασίας.

Δ. Υπευθυνότητα

Ο ιδανικός υποψήφιος για τη θέση είναι αυτός που βασίζεται στις δικές του δυνάμεις και δεν εξαρτάται από τους άλλους. Τα όποια λάθη και τα όποια σωστά είναι δικά του. Δεν κατηγορεί κανέναν για τις αποτυχίες και είναι αυτός που επαινείται στις επιτυχίες. Είναι, με άλλα λόγια, «μόνος» του! Ό,τι δηλαδή ακριβώς ισχύει και για έναν τενίστα. Σε συνθήκες αναμέτρησης, ο προπονητής δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Ο αθλητής είναι αυτός που κοιτά να μαθαίνει από τις λάθος του επιλογές, να εξελίσσει τις σωστές και εντέλει να φτάνει στη νίκη.

Ε. Πάθος

Οι επιτυχημένες εταιρίες έχουν σίγουρα ορεξάτους υπαλλήλους. Ανθρώπους που αγαπούν τη δουλειά τους, δεν εφησυχάζουν ποτέ και προσπαθούν πάντοτε για το καλύτερο ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο ή όχι φαίνεται ένας στόχος. Το ίδιο πάθος και η ίδια όρεξη είναι τα στοιχεία που παρακινούν τους τενίστες να δουλεύουν σκληρά και να προσπαθούν συνεχώς να εξελίσσονται είτε βρίσκονται στην αρχή, είτε βρίσκονται στη μέση, είτε βρίσκονται στο τέλος της καριέρας τους. Αγαπούν, δηλαδή, ό,τι κάνουν!

Μετά απ’ όλα αυτά και με δεδομένη την οικονομική κρίση που βιώνουμε στη χώρα μας, είστε σίγουροι ότι δε σκέφτεστε το ενδεχόμενο να γίνετε τενίστες;

The post Το τένις αρωγός στην επαγγελματική αποκατάσταση appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα