Το συγκινητικό αντίο του Ντολγκοπόλοφ

12:47 1/5/2021 - Πηγή: Tennis24

Ο Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοφ εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια επιστροφής του στο Tour και μετά από τρία χρόνια απουσίας του από τα τουρνουά της ΑΤΡ, ανακοίνωσε το τέλος της -επίπονης- καριέρας του.

Σε ηλικία 32 ετών, ο Ουκρανός έκανε γνωστή την απόφασή του μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΑΤΡ, αποκαλύπτοντας παράλληλα, τον σοβαρό τραυματισμό, που τον ώθησε στο αντίο.

Στην καριέρα του, η οποία στιγματίστηκε από πολλούς τραυματισμούς, ο Ντολγκοπόλοφ έφτασε μέχρι το Νο13 της παγκόσμιας κατάταξης το 2012, ενώ κατέκτησε τρεις ΑΤΡ τίτλους (Ούμαγκ 2011, Ουάσινγκτον

2012 και Μπουένος Άιρες 2017).

Αναλυτικά όσα είπε στο αντίο του:

“Ελπίζω να διασκέδαζαν όσοι έβλεπαν τα παιχνίδια μου. Δεν μπόρεσα να σπάσω κανένα ρεκόρ στο τένις, αλλά προσπάθησα να παίξω όσο το δυνατόν πιο συναρπαστικά ματς για τους φιλάθλους.

Ο τραυματισμός μου στον καρπό, προήλθε από ένα misshit μου σε προπόνηση, στην Αυστραλία, πριν τρία χρόνια. Προετοιμαζόμουν για το Αυστραλιανό Όπεν. Χτύπησα λανθασμένα μια επιστροφή και καταστράφηκα.

Ένιωσα λίγο πόνο εκείνη τη στιγμή, όμως όχι κάτι το ιδιαίτερο. Έπαιξα κανονικά στη Μελβούρνη και αποκλείστηκα στον 3ο γύρο. Έπειτα, γύρισα στην Ευρώπη για να παίξω στα επόμενα τουρνουά.

Ποτέ μου δεν αντιλήφθηκα ότι αυτό το misshit θα τελείωνε την καριέρα μου. Προσπάθησα για χρόνια να επιστρέψω, όμως μάταια. Έκανα δυο εγχειρήσεις, όμως ακόμη πονάω. Δεν μπορώ να παίξω”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Το συγκινητικό αντίο του Ντολγκοπόλοφ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα