Το καλεντάρι του Ιανουαρίου στην ATP Tour

Βρισκόμαστε στις τελευταίες μέρες της προετοιμασίας των τενιστών ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν το 2020 και η αναμονή των φίλων του τένις για την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης θα λάβει σύντομα τέλος!

Από τις αρχές του Γενάρη, ξεκινούν και επίσημα οι υποχρεώσεις για το 2020 με αρκετά τουρνουά προετοιμασίας που θα μας οδηγήσουν στο μεγάλο φινάλε του μήνα, στη Μελβούρνη και το Αυστραλιανό Όπεν.

Την ίδια περίοδο θα διεξαχθούν δύο τουρνουά της ATP.

To ιστορικό 250ρι τουρνουά της Ντόχα (Doha ExxonMobil) και το νεοσύστατο ATP

Cup!

Το οποίο θα συνδιοργανωθεί (1-12 Γενάρη) από τις πόλεις Μπρισμπέιν, Περθ και Σίδνεϊ και θα περιλαμβάνει έξι ομίλους των τεσσάρων χωρών (αγωνίζεται και η Ελλάδα με παρουσία Τσιτσιπά) και από αυτές θα προκύψουν οι οκτώ quarter-finalists σε νοκ άουτ φορμάτ.

Στη Ντόχα (6-11 Γενάρη) αναμένεται να δούμε τους Βαβρίνκα, Ρούμπλεφ, Τσονγκά, Ράονιτς και άλλους σε ένα αποδυναμωμένο draw μιας και αρκετοί τενίστες επέλεξαν να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στο ATP Cup.

Την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν ακόμα δύο τουρνουά που διεξάγονται ταυτόχρονα και είναι τα τελευταία τουρνουά προετοιμασίας πριν το Αυστραλιανό Όπεν.

Έχουμε ένα καινούριο 250ρι στην Αδελαϊδα (12-18 Γενάρη) και το ιστορικό τουρνουά του Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία (13-18 Γενάρη).

Στην Αδελαϊδα, προς έκπληξη όλων, έχει δηλώσει συμμετοχή ο Νόβακ Τζόκοβιτς που αποφάσισε να πάρει μερικά ματς στα πόδια του πριν το πρώτο Grand Slam της σεζόν.

Μαζί του η “πιτσιρικαρία” Ντε Μινόρ, Αλιασίμ και Ρούμπλεφ!

Στο Όκλαντι, επίσης 250ρι, θα δούμε ένα αρκετά δυνατό τουρνουά με την παρουσία των Μεντβέντεφ, Φονίνι, Σαποβάλοφ, Κατσάνοφ και Περ οπότε και στη Νέα Ζηλανδία η δράση αναμένεται συναρπαστική!

Ακολουθεί το τεράστιο ραντεβού του μήνα!

Στη Μελβούρνη δηλαδή και το Αυστραλιανό Όπεν (20 Γενάρη-2 Φλεβάρη), σε ένα από τα πιο αμφίρροπα Slam των τελευταίων ετών όπου η δράση αναμένεται καταιγιστική καθώς οι τενίστες θα έχουν γεμίσει τις μπαταρίες του μετά το κοπιαστικό 2019!

Μία εβδομάδα υπομονή και…φύγαμε!

Κώστας Αϊτάκης

The post Το καλεντάρι του Ιανουαρίου στην ATP Tour appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα