Τίτλος μετά από θρίλερ για τον Ζβέρεφ!

Έχασε match points, έσωσε match points αλλά τελικά κατάφερε να κερδίσει πολύ δύσκολα τον Νίκολας Τζάρι μετά από έναν απίστευτο τελικό στη Γενεύη ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ επιστρέφοντας μετά από καιρό στους τίτλους!

Σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε περίπου έξι(!) ώρες μετά την προγραμματισμένη έναρξή του λόγω διαρκών διακοπών λόγω βροχής, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κατάφερε, επιτέλους για αυτόν, να επιστρέψει στην κατάκτηση τίτλων!

Μόνο με εύκολο τρόπο δεν έγινε βέβαια αυτό μιας και χρειάστηκε να σώσει δύο match points για να κάμψει την αντίσταση ενός εκπληκτικού Νίκολας Τζάρι

που “προδόθηκε” από το αγαπημένο του χτύπημα, το forehand, σε ένα από αυτά τα match points!

Τελικά, ο συγκλονιστικός φετινός τελικός της Γενεύης ολοκληρώθηκε με τον Ζβέρεφ να κερδίζει με 6-3, 3-6, 7-6(8) τον αντίπαλό του και να πηγαίνει στο Ρολάν Γκαρός με ένα κάποιο καλό μομέντουμ μετά από μία, κατά γενική ομολογία, κακή χωμάτινη σεζόν για αυτόν.

Υπό μία έννοια, παραλίγο να χάσει το ματς μέσα από τα χέρια του ο 22χρονος Γερμανός όταν στο tie break του τρίτου σετ όπου κρίθηκαν όλα, προηγήθηκε με 6-3 αλλά είδε τον Τζάρι να σώζει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο τα δικά του match points και όχι μόνο αυτό!

Ακολούθησε διπλό λάθος στο 6-6 και ο Χιλιανός είχε δικό του match point στο σερβίς του στο 7-6!

Δεν μπόρεσε να τελειώσει όμως μία μπάλα στο φιλέ και στη συνέχεια έχασε ακόμα ένα match point, στο σερβίς του Ζβέρεφ κάνοντας ένα αβίαστο με το forehand που “πέταγε φωτιές” γενικά σε όλο το ματς!

Τελικά, το τέταρτο match point ήρθε για τον Ζβέρεφ που και πάλι είδε τον Τζάρι να κάνει αβίαστο με το forehand χαρίζοντας του τη νίκη και έναν τόσο πολύτιμο τίτλο περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους.

Έντεκα πλέον οι τίτλοι καριέρας για τον Σάσα που, πατά το τρόπαιο στη Γενεύη, απογοήτευσε στην περίοδο προετοιμασίας πριν το Ρολάν Γκαρός έχοντας απαιτητική πεμιέρα και στο Γαλλικό Όπεν κόντρα στον Τζον Μίλμαν.

Κώστας Αϊτάκης

The post Τίτλος μετά από θρίλερ για τον Ζβέρεφ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα