Τίτλοι τέλους για τον τεράστιο Φερέρ! – VIDEO

00:16 9/5/2019 - Πηγή: Tennis24
Το “κύκνειο άσμα” της καριέρας του Νταβίντ Φερέρ έμελλε να είναι η αναμέτρηση κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον δεύτερο γύρο του Madrid Masters…

“Δάκρυσαν και τα τσιμέντα” το βράδυ της Τετάρτης στη Μαδρίτη…

Ο Νταβίντ Φερέρ, ο τεράστιος αυτός μαχητής και τενίστας, πάτησε για τελευταία φορά το πόδι του σε κορτ ως επαγγελματίας αθλητής στην ήττα του με 6-4, 6-1 από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ένα τέλος που μπορεί να ήρθε μεν με ήττα, έγινε όμως με τους όρους του Φερού: στην πατρίδα του, στην αγαπημένη του επιφάνεια, με την όμορφη οικογένειά του και

ομάδα του στο πλευρό του και φυσικά πλήθος συμπατριωτών του να τον επευφημεί στις κερκίδες!

Ένας από τους μεγαλύτερους μαχητές που είδαν ποτέ τα κορτ, ο Φερέρ κέρδισε 27 επαγγελματικούς τίτλους, έφτασε μέχρι το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε δύο προημιτελικούς στο Wimbledon, από δύο ημιτελικούς σε Αυστραλιανό Όπεν και Αμερικανικό Όπεν και φυσικά τη συμμετοχή στον τελικό του Ρολάν Γκαρός το 2013.

Πέραν από όσα κατέκτησε εντός κορτ, το ήθος του, το ευ αγωνίζεσθαι, η εργατικότητα του και η μαχητικότητά του έχουν ήδη μείνει στην ιστορία με το προσωνύμιο “little beast” να τον περιγράφει απόλυτα.

Το τελευταίο του ματς έμελλε να είναι κόντρα στον, θεωρούμενο, καλύτερο εκπρόσωπο της νέας γενιάς παικτών, τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ που μπήκε στο τουρνουά σε πολύ κακή φόρμα, η αλήθεια είναι όμως ότι μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα, έπαιξε πολύ καλά, άφησε στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι ο Φερέρ έπαιζε πιθανώς το τελευταίο του ματς στο τουρ και με επαγγελματική εμφάνιση κέρδισε άξια τον Ισπανό.

Ο Φερέρ ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς βγάζοντας υπέροχους πόντους που του έδωσαν το προβάδισμα μέχρι το 4-1, κάπου εκεί όμως “ξύπνησε” ο Ζβέρεφ και “άδειασαν” οι δικές του μπαταρίες.

Στα υπόλοιπα 12 games που παίχτηκαν, ο Φερού κατάφερε να κερδίσει μόνο ένα, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει…

Παρά το γεγονός ότι το “τέλος” ήταν κοντά, χαμογελούσε διαρκώς, το χάρηκε κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή δείχνοντας πόσο πολύ λάτρευε το άθλημα του τένις.

Ένα υπόδειγμα αθλητή, ένα πρότυπο ανθρώπου και επαγγελματία τενίστα!

Του ευχόμαστε υγεία και καλή επιτυχία στο επόμενο στάδιο της ζωής του, όποιο και αν είναι αυτό, κοντά ή μακριά από το τένις!

Κώστας Αϊτάκης

The post Τίτλοι τέλους για τον τεράστιο Φερέρ! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα