Τιμωρήθηκε με 18 μήνες αποκλεισμού ο Ίμερ

Ποινή αποκλεισμού για 18 μήνες επιβλήθηκε στον Μίκαελ Ίμερ, καθώς απουσίασε σε τρεις ελέγχους ντόπινγκ, 2 το 2021 και σε μία τον Γενάρη του 2022, μετά από έφεση της ITF στο Αθλητικό Δικαστήριο, το οποίο αρχικά είχε αθωώσει τον 24χρονο Σουηδό.

Ο No51 του κόσμου, παρόλο που δεν είχε βρεθεί θετικός σε κάποιον έλεγχο, θεωρεί αρκετά άδικη την απόφαση της τιμωρίας του, ενώ δεν υποστηρίζει πως υφίσταται η κατηγορία για την 3η απουσία του.

Ο

Ίμερ έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter τα εξής: “Τον Ιανουάριο του 2022, η ITF μου επέβαλλε κατηγορίες για ενδεχόμενο παραβίασης των κανονισμών αντί-ντόπινγκ, επειδή έχασα τρεις ελέγχους μέσα σε ένα διάστημα 12 μηνών. Πάλεψα για αυτές τις κατηγορίες στην ακρόαση και απαλλάχθηκα από ένα ανεξάρτητο δικαστήριο με 3 κριτές τον Ιούνιο του 2022.

Η ITF άσκησε έφεση στην απόφαση αυτή, παρόλο που οι 3 ανεξάρτητοι κριτές με είχαν αθωώσει υπό τους δικούς της κανονισμούς, και ζήτησε από το Αθλητικό Δικαστήριο να πάρει μια διαφορετική απόφαση, εξετάζοντας τα ίδια στοιχεία.

Χθες έμαθα ότι το Αθλητικό Δικαστήριο με απέβαλλε από το επαγγελματικό τένις για 18 μήνες, παρόλο που ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει απαγορευμένη ουσία, ούτε βρέθηκα θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

Έχοντας ήδη αθωωθεί μια φορά και πιστεύοντας ακράδαντα πως δεν έγινε καν το 3ο παράπτωμα, βρίσκω την απόφασή τους άδικη. Επιπλέον, το βρίσκω δύσκολο να κατανοήσω πως θεωρούν σωστή μια τιμωρία αποκλεισμού 18 μηνών.

Καταλαβαίνω πως αυτοί οι κανονισμοί προσπαθούν να προστατεύσουν την ακεραιότητα του αθλήματός μας και πως υπάρχουν για κάποιο λόγο. Ωστόσο δεν πιστεύω πως τους παραβίασα και έχω τη συνείδησή μου καθαρή και τον Θεό μάρτυρά μου.”

In January 2022, the ITF charged me with a potential anti-doping rule violation for having 3 missed out of competition test attempts in a 12-month period. I fought that charge at a hearing, and was cleared by an independent tribunal of 3 arbitrators in June of 2022. The ITF…

— Mikael Ymer (@MikaelYmer) July 18, 2023

The post Τιμωρήθηκε με 18 μήνες αποκλεισμού ο Ίμερ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τιμωρήθηκε, Ίμερ,timorithike, imer