Τιμ για Βιέννη: “Σχεδόν αδύνατη αποστολή η υπεράσπιση”

Ο Ντόμινικ Τιμ ξέρει ότι θα χρειαστεί να παίξει το καλύτερό του τένις από το ξεκίνημα της εβδομάδας στη Βιέννη για να έχει ελπίδες να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο ATP 500 τουρνουά της πατρίδας του.

Το Νο2 του ταμπλό και Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει εξαιρετικά απαιτητική κλήρωση στο Erste Bank Open και μιλώντας σε δημοσιογράφους την Κυριακή, επεσήμανε τις δυσκολίες

που καλείται να αντιμετωπίσει για να πανηγυρίσει ξανά τον τίτλο στη Βιέννη.

“Είναι ξεχωριστό πάντα να ξεκινάς ως υπερασπιστής του τίτλου σε ένα τουρνουά, όμως φέτος η κλήρωση είναι απίστευτα δύσκολη. Ήταν ήδη δύσκολη και μετά επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του και ο Νόβακ (Τζόκοβιτς) και εγινε ακόμα πιο δύσκολη. Είναι ίσως το κορυφαίο ATP 500 στην ιστορία. Η υπεράσπιση του τίτλου δεν ειναι αδύνατη αλλά σχεδόν αδύνατη” είπε χαρακτηριστικά ο Dominator.

Welcome to Vienna @DjokerNole pic.twitter.com/yGfwMkvmjY

— Dominic Thiem (@ThiemDomi) October 25, 2020

Στον 1ο γύρο την Τρίτη, ο Τιμ θα αντιμετωπίσει τον Κέι Νισικόρι στην πρεμιέρα του στη διοργάνωση και παρ’ότι ο Ιάπωνας προέρχεται από τραυματισμό, αποτελεί πάντα έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο και ποιοτικό αντίπαλο.

Στους “16”, ο Αυστριακός διασταυρώνεται με τον Στάνισλας Βαβρίνκα, εφόσον ο Ελβετός επιβεβαιώσει τα προγνωστικά στην πρεμιέρα του κόντρα στον χωματά Κριστιάν Γκαρίν.

Εφόσον όλα πάνε καλά για τον Τιμ, στα προημιτελικά πιθανότατα θα συναντήσει έναν από τους πιο φορμαρισμένους τενίστες στον κόσμο, το Νο5 του ταμπλό, Αντρέι Ρούμπλεφ ή ακόμα και τον Γιάνικ Σίνερ που αγωνίζεται με wild card στη διοργάνωση.

Στο κάτω μέρος του ταμπλό βρίσκονται επίσης και οι Ντανίλ Μεντβέντεφ, Γκάελ Μονφίς που ειναι πιθανοί αντίπαλοι του Τιμ στα ημιτελικά.

Μετά την κατάκτηση του πρώτου Grand Slam τίτλου της καριέρας του στο US Open, ο Ντόμινικ Τιμ πήγε απευθείας στο Γαλλικό Όπεν εκεί όπου παρουσιάστηκε κουρασμένος και κατάφερε να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά όπου αποκλείστηκε από τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν, μετά από επική μάχη.

Έχοντας πάρει επιπλέον ημέρες ξεκούρασης, ο 26χρονος είναι έτοιμος να επιστρέψει ξανά στη δράση, αυτή τη φορά πιο έτοιμος σε σχέση με το Παρίσι.

“Νιώθω πολύ καλά ξανά. Ηταν πολύ σύντομη η περίοδος μεταξύ US Open και French Open αλλά τα πήγα καλά. Έδωσα ότι είχα. Μετά το Παρίσι ήμουν εξαντλημένος, οπότε ξεκουράστηκα για μερικές ημέρες. Έθεσα νέους στόχους και φυσικά το τουρνουά της Βιέννης ήταν στις προτεραιότητές μου. Κάθε χρόνο είναι μια ξεχωριστή εβδομάδα για μένα εδώ” είπε.

ERSTE BANK OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Τιμ για Βιέννη: “Σχεδόν αδύνατη αποστολή η υπεράσπιση” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα