Τεράστιο φαβορί ο Ράφα

12:18 8/9/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο Μπράντ Γκίλμπερτ αναλύει στο ATP Tour γιατί ο Ναδάλ είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του US Open

Ο μεγάλος τελικός του Αμερικανικού Όπεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα (23:00GR-Eurosport) μεταξύ του 18 φορές πρωταθλητή σε Grand Slam τουρνουά, Ράφαελ Ναδάλ και του πρωτάρη σε Major τελικό, Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο αναλυτής του ESPN, Μπραντ Γκίλμπερτ, μίλησε

στο atptour.com και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους ο Ναδάλ πολύ δύσκολα θα χάσει το τρόπαιο.

“Ο Ράφα είναι τεράστιο φαβορί, όμως το μεγαλείο του Ναδάλ είναι ότι αυτό δεν το θεωρεί δεδομένο. Το μόνο που σκέφτεται είναι ο πρώτος πόντος του αγώνα και θα πάει βήμα-βήμα”, είπε το πρώην Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Ναδάλ έπαιξε για πρώτη φορά με τον Μεντβέντεφ, πριν έναν μήνα στον τελικό του Rogers Cup και συνέτριψε με 6-3, 6-0 τον Ρώσο.

“Νομίζω ότι έκανε σπουδαία δουλειά στον Καναδά, εξουδετερώνοντας το forehand του Μεντβέντεφ. Ο τύπος δεν χάνει forehands, όμως η μπάλα του Ράφα είναι διαφορετική. Είναι πιο βαριά, πιο ψηλό σπιν. Κατέστρεψε επίσης το backhand του Μπερετίνι στα ημιτελικά.

Το εξίσου εντυπωσιακό με τον Ναδάλ είναι ότι είναι εξαιρετικός στην τακτική. Έβγαλε από το πουθενά μια ψηλή λόμπα, κερδίζοντας το 1ο σετ από τον Σβάρτσμαν. Το έκανε δύο συνεχόμενες φορές και στο 2ο σετ. Περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να χρησιμοποιήσει κάτι μοναδικό. Είναι ακούραστος. Μερικές φορές ξεχνάς αν βρίσκεται 5-0 πάνω ή 0-5 κάτω. Απλά δουλεύει σκληρά σε κάθε πόντο”, επεσήμανε ο Αμερικανός.

Το σερβίς του Ναδάλ είναι εξαιρετικό σε όλο το τουρνουά, έχοντας δεχθεί μόλις 6 breaks σε 73 service games, έχοντας ποσοστό hold 92%.

“Θα πρέπει να συνεχίσει έτσι. Κάνει φοβερή δουλειά στο σερβίς του. Είναι πολύ επιθετικός. Είναι πολύ δυνατός στο πρώτο χτύπημα μετά το σερβίς και αυτό είναι πολύ αποτελεσματικό”, κατέληξε ο Γκίλμπερτ.

The post Τεράστιο φαβορί ο Ράφα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα