Ταουνσέντ: “Βιώνω το ρατσισμό στα τουρνουά”

10:46 8/6/2020 - Πηγή: Tennis24

Η Τέιλορ Τάουνσεντ ήταν από τις καλεσμένες στην εβδομαδιαία τενιστική εκμποπή Tennis United, το τελευταίο επεισόδιο της οποίας, ήταν αφιερωμένη στον George Floyd που δολοφονήθηκε από Αστυνομικό.

Το Νο73 της παγκόσμιας κατάταξης, μίλησε για τον ρατσισμό που βιώνει στο WTA Tour και στα τουρνουά ανά τον κόσμο και τόνισε ότι κι αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα.

“Ούτε το τένις είναι τόσο ενωμένο. Χάνουμε την ταυτότητά μας για το ποιοι είμαστε. Πολύς κόσμος με περνάει για την Κόκο Γκοφ.

Δεν είμαι η Κόκο Γκοφ αλλά όλοι μας περνάνε για τους ίδιους. Όλοι βλέπουν μια μαύρη κοπέλα και υποθέτουν ότι είναι η Σερίνα ή η Βίνους ή η Σλόαν (Στίβενς)

“Ρατσισμός υπάρχει και στον έλεγχο στα τουρνουά από τους σεκιούριτι. Τους λευκούς κανείς δεν τους σταματάει και εμάς μπορεί κάποιος να ελέγξει τη διαπίστευσή μου, τη τσάντα μου, τη διαπίστευση του προπονητή μου, τη τσάντα του προπονητή μου. Είναι επιπλέον μέτρα προφύλαξης για να μου θυμίζουν που ανήκω” είπε με πολύ νόημα η νεαρή Αμερικανίδα.

Την Κυριακή μεγάλες πορείες διαμαρτυρίας διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ ενώ μεταξύ των διαμαρτυρόμενων ήταν και τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, με μπροστάρη τον Γιάννη.

Παρ’ολαυτά, η Τάουνσεντ δεν δείχνει πολύ αισιόδοξη ότι θα αλλάξει κάτι.

“Η μαύρη κοινότητα έχει καταργηθεί. Μας έχουν κλέψει την ταυτότητα. Μαύροι σκοτώνονται και σκοτώνονται στη μέση του δρόμου, στο φως της ημέρας, από αστυνομικούς. Αυτή είναι η πραγματικότητά μας και αυτή είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε εδώ και τόσο καιρό. Αυτή είναι η πραγματικότητά μας. Συμβαίνει όλη την ώρα – εβδομάδα μέσα, εβδομάδα έξω, κάθε τουρνουά που παίζω στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο εξωτερικό, δεν έχει σημασία”

The post Ταουνσέντ: “Βιώνω το ρατσισμό στα τουρνουά” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα