Στον 2ο γύρο με σπουδαία ανατροπή ο Αλκαράθ (vids)

Ο Κάρλος Αλκαράθ επέστρεψε δυο φορές από set και απέκλεισε τον Γιάν Λέναρντ Στρουφ (Νο155) στην πρεμιέρα του στο Wimbledon, πανηγυρίζοντας την 2η νίκη της καριέρας του στο Βρετανικό Major.

Ο 19χρονος Ισπανός, χρειάστηκε πέντε sets για να κάμψει την αντίσταση του έμπειρου Γερμανού, μετά από 4 ώρες και 14 λεπτά μάχης κάτω από την κλειστή οροφή του Court 1, στις εγκαταστάσεις του All England

Club.

Μένοντας ψύχραιμος στις κρίσιμες στιγμές του ματς, ο Αλκαράθ προκρίθηκε στον 2ο γύρο της διοργάνωσης για 2η σερί χρονιά, με 4-6, 7-5, 4-6, 7-6(3), 6-4 και περιμένει να αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση, τον Ολλανδό και Νο53 κόσμου, Ταλόν Γκρίκσπουρ, ο οποίος απέκλεισε με 5-7, 7-5, 6-3, 6-4 τον Φάμπιο Φονίνι (Νο63).

Teenage kicks @carlosalcaraz, the youngest man in the draw, secures a brilliant victory against Jan-Lennard Struff#Wimbledon pic.twitter.com/Z66hBU8qVq

Wimbledon (@Wimbledon) June 27, 2022

Στους 31 άσους σταμάτησε το κοντέρ του Νο7 τενίστα στον κόσμο, ο οποίος έβγαλε 73 winners και επέστρεψε από mini break στο tie-break του 4ου set (0-2), κερδίζοντας επτά από τους επόμενους οκτώ πόντους, για να φέρει το ματς στα ίσια.

Εκείνο, ήταν το σημείο κλειδί της αναμέτρησης, με τον νεαρότερο τενίστα του ταμπλό, να παίρνει αυτοπεποίθηση και να είναι μακράν ο καλύτερος παίκτης του court στο καθοριστικό set.

Αν και μέτρησε μόλις 2/14 break points, ο Ισπανός είχε τον τρόπο να κερδίσει τον Στρουφ, κάνοντας δικούς του 117/170 πόντους πίσω από το σερβίς του.

Οι δυο αθλητές έκαναν από 40 αβίαστα λάθη, με τον Γερμανό να μην αντέχει στην πίεση, στα τελευταία games του αγώνα.

Carlos Alcaraz, that is STUNNING! #Wimbledon | @carlosalcaraz pic.twitter.com/H9wmSmlLeU

Wimbledon (@Wimbledon) June 27, 2022

WIMBLEDON MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-2h)

The post Στον 2ο γύρο με σπουδαία ανατροπή ο Αλκαράθ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα