Στο ρελαντί ο Ράφα (vids)

00:28 4/6/2021 - Πηγή: Tennis24

Ο Ράφα Ναδάλ βρίσκεται για 17η συνεχόμενη χρονιά στον 3ο γύρο του Roland Garros. Ανήμερα των 35ων γενεθλίων του, ο Ισπανός κέρδισε με straight sets τον Ρισάρ Γκασκέ και “έκλεισε” το ραντεβού του με τον Κάμερον Νόρι στην επόμενη φάση.

Προσπάθησε όσο μπορούσε ο Γκασκέ, όμως δεν ήταν ικανός για να “κλέψει” ούτε set από τον Ράφα, ο οποίος δυσκολεύτηκε μόνο από τα μέσα του 2ου set

μέχρι και το τέλος του, για να αποφύγει τις απώλειες στο πρώτο βραδινό παιχνίδι του ever, στο Philippe Chatrier.

Μετά από δυο ώρες και 16 λεπτά μάχης, ο Ναδάλ επικράτησε με 6-0, 7-5, 6-2 και έκανε το καθήκον του, παίρνοντας την πρόκριση για τον 3ο γύρο του τουρνουά. Ο Ισπανός, δεν έχει λείψει ποτέ από τη φάση των “32” του Παριζιάνικου Major.

Εκμεταλλευόμενος τα πολύ άσχημα ποσοστά αποτελεσματικότητας του Γάλλου πίσω από το 2ο σερβίς του, ο Ράφα κέρδισε 30/43 πόντους σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για break.

Αν και δεν ήταν στην καλύτερή του μέρα, σε αυτόν τον τομέα, μιας και εκμεταλλεύτηκε 7/16 (44%), ο Ράφα είχε τους τρόπους για να ξεφύγει από τις δυσκολίες που του έβαλε ο Γκασκέ.

Δέχθηκε μόλις ένα break από τον έμπειρο Γάλλο (1/4 break points) και ολοκληρώνοντας ο ίδιος το ματς με 39/46 κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο σερβίς του, δεν θα μπορούσε να απειληθεί περαιτέρω.

No quit from @richardgasquet1 #RolandGarros pic.twitter.com/mjj0bQ1xCv

Roland-Garros (@rolandgarros) June 3, 2021

Μοναδικό μελανό σημείο, όταν βρέθηκε να προηγείται με 6-0, 5-2 και είδε τον Γκασκέ να επιστρέφει από το πουθενά. Ο Γάλλος κέρδισε τρία σερί games (5-5), έδειξε να έχει δυνάμεις για να φτάσει στην ισοφάριση, όμως αυτήν δεν ήρθε ποτέ.

Ο Ναδάλ μπήκε και πάλι σε δρόμο νίκης και με δυο συνεχόμενα games, έκλεισε το 2ο κομμάτι της αναμέτρησης. Ουσιαστικά, έκλεισε και τη θέση του στην επόμενη φάση του θεσμού, μιας και ο Γάλλος έμεινε από δυνάμεις και δεν θα μπορούσε με τίποτα, να επιστρέψει από 0-2 πίσω.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Στο ρελαντί ο Ράφα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα