Στο 2ο γύρο η Οσάκα με αντιρατσιστικό μήνυμα – VIDEO

09:08 1/9/2020 - Πηγή: Tennis24

Ο τραυματισμός της στον αριστερό προσαγωγό που την ανάγκασε να αποσύρει τη συμμετοχή της από τον τελικό του Western & Southern Open κόντρα στη Βικτώρια Αζαρένκα, δεν φάνηκε να επηρεάζει τη Ναόμι Οσάκα στην νικηφόρα πρεμιέρα της στο Αμερικανικό Όπεν.

Η 22χρονη Γιαπωνέζα, No9 της παγκόσμιας κατάταξης, χρειάστηκε τρία σετ απέναντι στη  Μισάκι Ντόι και

με 6-2, 5-7, 6-2 επί της συμπατριώτισσά της στο κλείσιμο της πρεμιέρας το βράδυ της Δευτέρας, προκρίθηκε στη φάση των “64” του US Open.

Ακόμα και η είσοδός της στο Arthur Ashe ήταν συμβολική καθώς η Οσάκα φορούσε μάσκα με το όνομα της Μπρεόνα Τέιλορ, μιας μαύρης γυναίκας που σκοτώθηκε από αστυνομικούς τον περασμένο Μάρτιο στο σπίτι της. Όπως αποκάλυψε, η Γιαπωνέζα έχει εφτά διαφορετικές μάσκες, όσα τα παιχνίδια που ελπίζει να δώσει στο US Open για να φτάσει στον τίτλο, με διαφορετικά ονόματα μαύρων συνανθρώπων της που έχουν πέσει θύματα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

“Είναι λυπηρό που εφτά μάσκες με διαφορετικά ονόματα δεν είναι αρκετές για όλα αυτά τα θύματα. Ελπίζω να φτάσω στον τελικό για να δείτε όλες τις μάσκες και τα ονόματα” είπε η Οσάκα αμέσως μετά.

.@naomiosaka has 7 masks ready with different names for a potential run at the #USOpen. pic.twitter.com/jmARabKhae

US Open Tennis (@usopen) September 1, 2020

Στο 2ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν, η Γιαπωνέζα θα αναμετρηθεί με την Καμίλα Τζιόρτζι που με τη σειρά της απέκλεισε με 2-6, 6-1, 7-5 την Άλισον Βαν Ούιτβανκ.

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-7h)

The post Στο 2ο γύρο η Οσάκα με αντιρατσιστικό μήνυμα – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα