Σταμάτησε ξανά τον Τσιτσιπά ο Αλιασίμ – VIDEO

Ο Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ παραμένει ένα άλυτο “μυστήριο” για τον Στέφανο Τσιτσιπά που ηττήθηκε ξανά από τον 18χρονο Καναδό “σπαταλώντας” πολλές ευκαιρίες για να κάνει το κάτι παραπάνω…

Για ακόμη μια φορά, πέμπτη συνολικά αν προσθέσουμε και τις μεταξύ τους αναμετρήσεις προ ATP Tour, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να βρει το “αντίδοτο” στο εκρηκτικό παιχνίδι του 18χρονου Καναδού Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ…

Ο Στέφανος είχε τις ευκαιρίες, ωστόσο, σε ακόμα ένα ματς τον τελευταίο μήνα “ξόδεψε”

όλους τους κρίσιμους πόντους της αναμέτρησης (0/7 break point) και μοιραία ηττήθηκε από έναν, κακά τα ψέματα, εξαιρετικό Αλιασίμ που πάει για “σφαίρα” για τον δεύτερο σερί τελικό του στο γρασίδι!

7-5, 6-2 το τελικό σκορ υπέρ του Καναδού που βρίσκεται στα ημιτελικά του θρυλικού Queen’s στην μόλις πρώτη συμμετοχή του στη διοργάνωση εκεί όπου περιμένει έναν πολύ έμπειρο αντίπαλο, τον Φελισιάνο Λόπεζ που κέρδισε με μια τρομερή ανατροπή τον Μίλος Ράονιτς!

The records continue to tumble…@felixtennis defeats top seed Tsitsipas to become the youngest #QueensTennis semi-finalist since 18/yo Hewitt in 1999! pic.twitter.com/1dB9GlfgP6

Tennis TV (@TennisTV) 21 Ιουνίου 2019


Το ματς θα μπορούσε να είχε διαφορετική εξέλιξη αν ο Στέφανος εκμεταλλευόταν έστω μία από τις επτά(!) ευκαιρίες για break που δημιούργησε που ήρθαν σε δύο games ένα στην αρχή του ματς και ένα στα μέσα του δεύτερου σετ όταν ήταν ήδη πίσω με break.

Ο Αλιασίμ είτε σέρβιρε τέλεια είτε κατάφερνε να εκμαιεύσει το λάθος από τον Στέφανο μέσα στα ράλι και τα έσωσε όλα με γενναίο τρόπο ενώ το σερβίς του παραμένει “άπιαστο” αυτήν την εβδομάδα δίχως ακόμα να έχει υποστεί break!

Είναι ένα θέμα αυτό, το να κερδίζει τους κρίσιμους πόντους, που απασχολεί τον Στέφανο τον τελευταίο μήνα, θυμηθείτε μόνο τα πόσα πολλά break point έχασε στον αγώνα με τον Σταν Βαβρίνκα στο Ρολάν Γκαρός που του κόστισαν εν πολλοίς μία θέση στα προημιτελικά.

Αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αναιρεί το δίκαιον της νίκης του Αλιασίμ που, στα 18 του μόλις χρόνια, δείχνει μία τρομερή πληρότητα σε όλες τις επιφάνειες ενώ παίζει με μία πρωτόγνωρη ωριμότητα για το νεαρό της ηλικίας του!

“Σφύζοντας” από αυτοπεποίθηση, έσωσε δύο break point του Στέφανου στην αρχή του ματς και σιγά-σιγά βελτίωνε ολοένα και περισσότερο το παιχνίδι του κάνοντας τα πρώτα “ανοίγματα” στο σερβίς του Έλληνα τενίστα.

Το break του Καναδού ήρθε στο χειρότερο δυνατό σημείο για τον Στέφανο, όταν σέρβιρε για να μείνει στο σετ στο 5-6 με τον Αλιασίμ να “πυροβολεί” ό,τι ρηχή μπάλα δεχόταν με εξαιρετικό τρόπο.

Κάπου εκεί, τόσο η ενέργεια όσο και η αυτοπεποίθηση του Στεφ δέχτηκαν ένα πλήγμα.

Ένα πλήγμα που ώθησε τον Αλιασίμ στο να κάνει το τέλειο ξεκίνημα στο δεύτερο σετ και να προηγηθεί με 3-0 (ένα break) ενώ ο Τσιτσιπάς πήρε σε εκείνο το σημείο ένα ιατρικό timeout ώστε να ανακουφιστεί από ενοχλήσεις στον δεξιό ώμο.

Και στη συνέχεια είχε τις ευκαιρίες του να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του σετ.

Ευκαιρίες που ήρθαν μαζεμένες στο 3-1 υπέρ του Αλιασίμ με τον Έλληνα πρωταθλητή να χάνει ακόμα πέντε break back points που του στέρησαν ολοκληρωτικά την ευκαιρία για μια μεγάλη ανατροπή.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε, με πικρή σίγουρα γεύση, η αγωνιστική προετοιμασία του Τσιτσιπά πριν από τη συμμετοχή του στο Wimbledon και πλέον, θα χρειαστεί μέσα από τις προπονήσεις να βελτιώσει τα κομμάτια του παιχνιδιού του αλλά και την πνευματική διαχείριση των αγώνων ώστε να είναι άριστα προετοιμασμένος για τη μεγάλη μάχη του All England Club.

Μιλήσαμε για την πληρότητα του Αλιασίμ αλλά τι να πει κανείς και για την πληρότητα του Ντανίλ Μεντβέντεφ που μετά από μία εξαιρετική σεζόν στο χώμα, συνεχίζει πολύ καλά και στο γρασίδι όντας στα ημιτελικά του Queen’s μετά την άνετη επικράτηση του επί του Ντιέγο Σβάρτζμαν.

Παρασκευή, 21/6: Προημιτελικοί Fever Tree Championships
Medvedev (Russia) beat Schwrtzman (Argentina) 6-2 6-2
Auger-Aliassime (Canada) beat Tsitsipas (Greece) 7-5 6-2
Lopez (Spain) beat Raonic (Canada) 4-6 6-4 7-6(5)
Simon (France) beat Mahut (France) 7-6(5) 5-7 7-6(3)

FEVER TREE CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | OOP

Κώστας Αϊτάκης

The post Σταμάτησε ξανά τον Τσιτσιπά ο Αλιασίμ – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα