Στα ημιτελικά ο Στέφανος με πρωταγωνιστή τα… κορδόνια

03:31 3/8/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του ιδιόρρυθμου Μπενουά Περ στα προημιτελικά της Ουάσιγκτον σε ένα καθόλα παράξενο ματς με πρωταγωνιστικό σκηνικό το ξέσπασμα του Γάλλου για τα σχισμένα κορδόνια του παπουτσιού του Στέφανου!

Pure entertainment…

Ένα παράξενο ματς στην Ουάσιγκτον που ξεκίνησε με ένα επεισοδιακό πρώτο σετ, είχε ξεσπάσματα νεύρων και από τους δύο τενίστες με αποκορύφωμα το tantrum του Περ όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς, για πολλοστή φορά είναι η αλήθεια αυτήν την εβδομάδα, αποφάσισε

να αλλάξει κορδόνια σε μία κρίσιμη στιγμή του δεύτερου σετ, ολοκληρώθηκε τελικά με άνετη επικράτηση του Έλληνα πρωταθλητή αφού ο Περ είχε βγει πια εκτός εαυτού.

Το περιστατικό συνέβη στο 2-0 του δεύτερου σετ υπέρ του Τσιτσιπά με τον Έλληνα τενίστα να έχει σώσει δύο break back points του Γάλλου, να βρίσκεται στην ισοπαλία και να πηγαίνει για αλλαγή κορδονιών.

Ο κανόνας της ATP είναι θολός σε αυτό το σημείο και δίνει θεωρητικά απεριόριστο χρόνο στον κάθε τενίστα να προβαίνει στην αλλαγή του εξοπλισμού του.

Αυτή δεν ήταν επαρκής εξήγηση για τον Περ που τα έβαλε κυρίως κατά του διαιτητή της αναμέτρησης και έμμεσα κατά του Στέφανου, που έπαιρνε βεβαίως τον χρόνο του προβαίνοντας στην αλλαγή σε αρκετά αργό ρυθμό!

Ο Γάλλος, που δεν θέλει και πολύ για να…φυτιλιάσει, βγήκε εκτός εαυτού και έλεγε διαρκώς ότι αυτό κάνει ο Στέφανος όλη την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον προκειμένου να “σπάσει” τον ρυθμό των αντιπάλων του και να πάρει ανάσες!

Η παρωδία συνεχίστηκε όταν στον αμέσως επόμενο πόντο που πήρε τελικά ο Στέφανος, ο Περ πήγε και αυτός για αλλαγή κορδονιών προφασιζόμενος ότι του σχίστηκαν και αυτού!

Το κοινό έβλεπε βέβαια τη διασκέδαση σε όλο αυτό με τον Στέφανο να μένει απίστευτα ήρεμος και προσηλωμένος στον στόχο μη δίνοντας την παραμικρή σημασία σε όσα διαδραματίζονταν.

Τελικά, επικράτησε με 7-5, 6-0 αφού πια ο Περ μπήκε σε mode αυτοκαταστροφής στο υπόλοιπο του σετ έχοντας παρατήσει ουσιαστικά το ματς.

Σε όσο διάστημα του αγώνα είδαμε τένις, ο Τσιτσιπάς ήταν αρκετά νευρικός και αντιμετώπισε δυσκολίες από τον Γάλλο που προηγήθηκε πρώτος με break, ωστόσο, προδόθηκε στη συνέχεια από αρκετά διπλά λάθη και ένα κάκιστο game όταν σέρβιρε για να παραμείνει στο σετ στο 5-6.

Το ζητούμενο για τον Στέφανο ήταν η νίκη και την πήρε και, προς τιμήν του Περ, ο εναγκαλισμός που είχαν στο φιλέ ήταν ιδιαίτερα “θερμός” με τον Γάλλο να αγκαλιάζει τον Στέφανο και να του λέει ότι το έχει ήδη ξεχάσει…

Και τώρα, Νικ Κύργιος για τον Στέφανο, μετά και τη νίκη του Ελληνοαυστραλού επί του lucky loser Γκόμπος με 6-3, 6-3.

Στον άλλο ημιτελικό συμμετέχει ένας άλλος lucky loser, ο Πίτερ Γκογιόφτσικ που έχει εκμεταλλευτεί με απίστευτο τρόπο τη δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε κερδίζοντας στη σειρά τους Ντε Μινόρ, Ράονιτς και Έντμουντ για τον πρώτο του τελικό σε ATP 500 ενώ ο αντίπαλος του θα είναι ο απίστευτα σταθερός στα καλά αποτελέσματα φέτος Ντανίλ Μεντβέντεφ που υπέταξε τον Μάριν Τσίλιτς.

CITI OPEN SINGLES DRAW |  DOUBLES DRAW | OOP (-7h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Στα ημιτελικά ο Στέφανος με πρωταγωνιστή τα… κορδόνια appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα