Στα χνάρια του νέου Davis Cup το Fed Cup!

Ακολουθώντας πιστά τη συνταγή που θα χρησιμοποιηθεί στο νέο φορμάτ του Davis Cup, το Fed Cup θα διεξαχθεί με παρόμοιο τρόπο από την επόμενη σεζόν!

Η ITF προχωρά σε ριζικές αλλαγές και στο FedCup όπως ανακοίνωσε και επίσημα την Πέμπτη 27/6.

Θυμίζουμε τον σάλο που έχει δημιουργηθεί με το εντελώς διαφορετικό φορμάτ διεξαγωγής του Davis Cup που θα περιλαμβάνει προκριματικούς γύρους και ένα τελικό δεκαήμερο

τένις αρχικά σε round robin μορφή και μετά σε ημιτελικούς-τελικό που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στη Μαδρίτη με τη συμμετοχή 18 χωρών.

Με ακριβώς την ίδια λογική, μεταμορφώνεται ουσιαστικά το FedCup καθώς αλλάζει πλήρως η μορφή της διοργάνωσης όπως συνέβη και στο αντρικό τουρνουά.

Στους τελικούς λοιπόν του FedCup που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο του 2020 για πρώτη φορά, 14-19/4, θα δούμε 12 χώρες να χωρίζονται σε τέσσερα groups των τριών χωρών με τις χώρες που θα καταλάβουν τις πρώτες τέσσερις θέσεις να προκρίνονται στα ημιτελικά.

Η Βουδαπέστη θα φιλοξενήσει τις τρεις πρώτες εκδόσεις του ανανεωμένου FedCup ενώ θα υπάρχει μία τεράστια αύξηση στο prize money σε σχέση με τα τωρινά δεδομένα.

Θα μοιραστούν συνολικά 18 εκ. δολάρια με τα 12 εκ. να πηγαίνουν στους παίκτες και τα υπόλοιπα στις ομοσπονδίες ανάλογα φυσικά με τα αποτελέσματα.

Οι φετινές φιναλίστ, Γαλλία και Αυστραλία, η οικοδέσποινα Ουγγαρία και μία χώρα με wild card συμμετοχής θα προστεθούν σε οκτώ χώρες προερχόμενες από τα προκριματικά ώστε να βγει η τελική δωδεκάδα.

Κώστας Αϊτάκης

The post Στα χνάρια του νέου Davis Cup το Fed Cup! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα