Τζόκοβιτς: Εν αναμονή της απόφασης για απέλαση ή όχι

Μετά τη δημόσια τοποθέτηση του Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος μίλησε για παραπληροφόρηση αλλά παραδέχθηκε λάθη από τη δική του πλευρά, το σίριαλ της παραμονής του Σέρβου στην Αυστραλία, μπαίνει στην τελική του ευθεία. Άλλωστε η κλήρωση του Australian Open την Πέμπτη, πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ πρόκειται να λάβει την τελική του απόφαση, κάνοντας ή όχι χρήση του δικαιώματός του να απελάσει τον Νόλε από την Αυστραλία, παρά τη δικαίωση του 34χρονου

Σέρβου στο δικαστήριο της Δευτέρας.

Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς έδωσαν νέα στοιχεία στις Αρχές, δικαιολογώντας τα λάθη που έγιναν στη συμπλήρωση των ταξιδιωτικών εγγράφων κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Εκπρόσωπος του κ. Χοκ είπε την Τετάρτη “Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς παρείχαν πρόσφατα περαιτέρω δικαιολογητικά που σχετίζονται με την πιθανή ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς. Φυσικά, αυτό θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα για μια απόφαση”.

Ο Τζόκοβιτς εισήλθε στην Αυστραλία με το σκεπτικό ότι είχε θετικό τεστ για τον COVID-19 στις 16 Δεκεμβρίου, το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, του παρείχε έγκυρη ιατρική εξαίρεση παρ’ότι δεν ήταν εμβολιασμένος. Ωστόσο, τα δεδομένα στη διεύθυνση URL του αποτελέσματος δοκιμής από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Σερβίας, που συνδέονται με τον κωδικό QR ως μέρος της αίτησης βίζας του Τζόκοβιτς, δείχνουν ότι έχει χρονοσήμανση στις 26 Δεκεμβρίου.

Αυστραλοί ειδικοί στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, είπαν ότι μπορεί να υπάρχει μια έγκυρη εξήγηση για τις αποκλίσεις που αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά από τη γερμανική δημοσίευση Der Spiegel, αλλά υπάρχουν εύλογα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Το Der Spiegel αποκάλυψε επίσης ότι όταν σάρωσε τον κωδικό QR για τη δοκιμή από τις 16 Δεκεμβρίου, το αποτέλεσμα από τη σάρωση ήταν αρνητικό. Περίπου μια ώρα αργότερα, η δημοσίευση είπε ότι μια δεύτερη σάρωση του κωδικού QR επέστρεψε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα: “Αποτέλεσμα δοκιμής θετικό”.

Ο Ρόμπερτ Πότερ, συν-διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Internet 2.0, επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν ασυνέπειες μεταξύ των χρονικών σημάνσεων στην τεκμηρίωση που παρουσίασε ο Τζόκοβιτς στους αξιωματούχους των Συνοριακών Δυνάμεων και της διεύθυνσης URL που συνδέεται με τον κωδικό QR σε μια από τις δοκιμές του Τζόκοβιτς.

“Δεν μπορώ να ερμηνεύσω τις ιατρικές επιπτώσεις, αλλά θα έλεγα ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να αμφισβητηθεί η πιστότητα της γραφειοκρατίας που υποβλήθηκε στην αυστραλιανή κυβέρνηση σχετικά με το θετικό του τεστ” είπε ο κ. Πότερ.

“Η χρονική σήμανση που περιέχεται στον κωδικό QR του θετικού τεστ δεν ταιριάζει με τη γραφική εργασία όπως υποβλήθηκε. Ωστόσο, η χρονική σήμανση του αρνητικού τεστ του ταιριάζει όντως με τα υποβληθέντα έγγραφα. Εφόσον είστε βέβαιοι ότι οι κωδικοί QR που μου στείλατε για αξιολόγηση ταιριάζουν με αυτούς που υποβλήθηκαν στην αυστραλιανή κυβέρνηση, τότε είμαι σίγουρος ότι ο Τζόκοβιτς οφείλει να δώσει εξηγήσεις”.

Η γερμανική ομάδα κυβερνοχώρου zerforschung διαπίστωσε επίσης ότι, σύμφωνα με τους αριθμούς ταυτότητας που επισυνάπτονται στα αποτελέσματα των δοκιμών, υπάρχουν ερωτήσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του ισχυριζόμενου θετικού αποτελέσματος του Τζόκοβιτς στις 16 Δεκεμβρίου και του ισχυριζόμενου αρνητικού αποτελέσματός του στις 22 Δεκεμβρίου. Ο αριθμός αναγνώρισης για το αρνητικό αποτέλεσμα είναι 50.000 αριθμοί χαμηλότερα, υποδηλώνοντας ότι καταγράφηκε πριν από το θετικό αποτέλεσμα.

“Με βάση αυτά τα στοιχεία, η πιο εύλογη εξήγηση είναι ότι το θετικό αποτέλεσμα του τεστ προστέθηκε στην επίσημη βάση δεδομένων της Σερβίας στις 26 Δεκεμβρίου και όχι στις 16”, είπαν οι ειδικοί πληροφορικής στο Der Spiegel.

Αργότερα το πρωί της Τετάρτης (ώρα Αυστραλίας), ο γερμανικός όμιλος στον κυβερνοχώρο είπε ότι μια “εύλογη εξήγηση” για τη διαφορά χρονικής σφραγίδας είχε έρθει στο φως, αλλά όχι για την ασυμφωνία γύρω από τους κωδικούς επιβεβαίωσης.

The post Τζόκοβιτς: Εν αναμονή της απόφασης για απέλαση ή όχι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα