“Σφράγισε” το Fedal ο “λαβωμένος” Ράφα! – VIDEO

Παρά το γεγονός ότι “φλέρταρε” με την απόσυρση από τον προημιτελικό του κόντρα στον Κάρεν Χατσάνοφ στις αρχές του δεύτερου σετ, ο Ραφαέλ Ναδάλ κέρδισε τελικά τον Ρώσο τενίστα και, ελπίζουμε, να είναι έτοιμος για τον ημιτελικό “Fedal” που ακολουθεί!

Ήταν ένα ματς όπου τα είδαμε σχεδόν όλα!

Χαμένα set point εκατέρωθεν, τον Ραφαέλ Ναδάλ να μπαίνει με αρκετά νεύρα στο ματς φωνάζοντας και στον εαυτό του,

δύο tie breaks, τον 32χρονο Ισπανό να αντιμετωπίζει νέο πρόβλημα τραυματισμού κάτω από το δεξί γόνατο, να φλερτάρει με την απόσυρση στο δεύτερο σετ αλλά να σφίγγει τα δόντια και τελικά να κερδίζει τον Κάρεν Χατσάνοφ με 7-6(2), 7-6(2)!

Όπερ και σημαίνει πως θα είναι, αν δεν έχουμε κάποια δυσάρεστη εξέλιξε εν τω μεταξύ, παρών στον σούπερ ημιτελικό του Σαββάτου κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ, την “αιώνια” μάχη του παγκόσμιου τένις στην 39η έκδοσή της.

Υπάρχει, πάντως, σίγουρα ένας αστερίσκος για τη σωματική κατάσταση του Ράφα διότι στις αρχές του δεύτερου σετ όταν και πήρε το ιατρικό timeout έδειχνε όχι απλά να ενοχλείται αλλά να πονά αρκετά στο δεξί του γόνατο, κάτι που είχε άμεση συνέπεια στο σερβίς του, που έγινε πιο αργό ενώ από τη baseline άρχισε να επιχειρεί το πιο γρήγορο τελείωμα πόντων.

Οι μορφασμοί που έκανε ο Ράφα τη δεδομένη στιγμή έδειχναν ότι ίσως πηγαίναμε για απόσυρση ειδικά αν ο Χατσάνοφ κέρδιζε το δεύτερο σετ και πηγαίναμε πλέον για αγώνα που θα πλησίαζε ή και θα ξεπερνούσε τις τρεις ώρες.

Ωστόσο, ο 32χρονος τενίστας “έσφιξε” τα δόντια με προφανή ελπίδα να μπορέσει να τελειώσει το ματς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται και στη συνέχεια, στις λίγες ώρες που απομένουν πριν την αναμέτρηση με τον Ρότζερ Φέντερερ, να κάνει ό,τι αποθεραπεία προλαβαίνει.

Σε κάθε περίπτωση, ελπίζουμε να είναι στο 100% του αγώνα του Σαββάτου ώστε να δούμε μια ακόμα τεράστια μάχη των δύο καλύτερων τενιστών όλων εποχών όντας ετοιμοπόλεμοι για αυτό.

Αυτή η παράξενη μέρα για τον Ραφαέλ Ναδάλ, που σημειωτέον δεν πανηγύρισε έντονα τη νίκη του στο τέλος, ξεκίνησε εξίσου…παράξενα με τον Ισπανό να μπαίνει κάπως νωθρά στο ματς και με αρκετά νεύρα!

Η γλώσσα του σώματος μετά από μερικά αβίαστα αλλά και η φωνή που έβαλε στον εαυτό του μόλις στο δεύτερο game του ματς είναι κάπως ασυνήθιστες εικόνες για…Ράφα αλλά δείχνουν ότι και αυτός άνθρωπος είναι…

Εκείνο το σημείο ήταν το καλύτερο για τον Ρώσο τενίστα που μπήκε πολύ δυνατά στον προημιτελικό, προηγήθηκε με 3-1 αλλά ο Ράφα αντέδρασε.

Ανεβάζοντας ρυθμό στο παιχνίδι του, δίχως πάντως να βρίσκεται σε vintage μέρα, ο Ράφα πήρε πάντως το break πίσω και, σε συνέχεια του σούπερ αγώνα τους στη Νέα Υόρκη το 2018, έλυσαν ξανά τις διαφορές τους σε tie break.

Νωρίτερα, στο 5-4 υπέρ του Ναδάλ και με τον Χατσάνοφ να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ, ο Ρώσος έσωσε πάντως τέσσερα set point του Ράφα!

Ωστόσο, στο tie break δεν ήταν καθόλου ψύχραιμος και το έχασε εύκολα από τον Ράφα που ήταν σοβαρός και απροσπέλαστος.

Εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε ακόμα κάποια υπόνοια τραυματισμού για τον Ράφα που είχε μια ανεκμετάλλευτη ευκαιρία για να προηγηθεί και με σπάσιμο σερβίς στην αρχή του δεύτερου σετ.

Εκεί, πήρε το ιατρικό timeout και ξαφνικά η ανησυχία όλων ήταν έκδηλη γνωρίζοντας φυσικά και το μακρύ παρελθόν τραυματισμών και αποσύρσεων αυτού του παίκτη.

Ο Ράφα πόναγε, έδεσε το δεξί του γόνατο και στα πρώτα games μετά το timeout ήταν ξεκάθαρο ότι είχε επηρεαστεί η κίνησή του και το σερβίς του.

Ωστόσο, αυτό δεν αποτυπώθηκε στο σκορ αλλά αντίθετα έκανε και break στον Χατσάνοφ που φάνηκε να επηρεάζεται και αυτός αρνητικά από την εξέλιξη αυτή και να χάνει τελείως τον ρυθμό του.

Πήρε πάντως το break πίσω και έφτασε τελικά σε set point στο 5-4 με τον Ράφα να σερβίρει για να μείνει “ζωντανός” στο δεύτερο σετ.

Εκεί, δεν “σκότωσε” την ευκαιρία του και μοιραία το “πλήρωσε” ξανά χάνοντας για έκτη συνολικά φορά στo h2h με τον Ράφα tie break και πάλι με το ευρύ 7-2!

Ο Ράφα φάνηκε να κινείται και πάλι αρκετά καλά στα τελευταία games, ωστόσο, είναι δεδομένο ότι υπάρχει ανησυχία για το αν θα είναι στο 100% ή κάτι κοντά σε αυτό κόντρα στον Φέντερερ…

Έδειξε πάντως ότι, αν και λαβωμένος, δεν τα παράτησε!

Παρασκευή, 15/3: Προημιτελικοί Indian Wells

Federer (Switzerland) beat Hurkacz (Poland) 6-4 6-4
Nadal (Spain) beat Khachanov (Russia) 7-6(2) 7-6(2)

BNP PARIBAS OPEN DRAW | OOP (-10h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post “Σφράγισε” το Fedal ο “λαβωμένος” Ράφα! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα