Σε ρόλο οδηγού ο Στέφανος!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει κάνει, σε γενικές γραμμές, μία πολύ ασταθή εμφάνιση, προηγείται πάντως με 2-0 σετ (5-5 το τρίτο σετ) του Φίλιπ Κραϊνοβιτς στον αγώνα του τρίτου γύρου που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο.

Μία πολύ ασταθή εμφάνιση έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε όσο αγώνα προλάβαμε να δούμε την Παρασκευή για τον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός κόντρα

στον Φίλιπ Κραϊνοβιτς.

Ο Έλληνας τενίστας ήταν ποιοτικός μόνο στο δεύτερο σετ της αναμέτρησης του με τον Σέρβο που προερχόταν από δύο αγώνες πέντε σετ δίχως πάντως να έχει βγάλει κούραση στο παιχνίδι του.

Ο 20χρονος πρωταθλητής μας βρίσκεται πάντως δύο games μακριά από την πρόκριση στον τέταρτο γύρο όπου λογικά περιμένει τον Σταν Βαβρίνκα (είναι στο 2-0 κόντρα στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ), καθώς προηγείται του Κραϊνοβιτς με 7-5, 6-3, 5-5.

Αυτό που πρέπει να κάνει τώρα ο Στέφανος είναι να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε καθώς κατάφερε ένα τρομερό comeback στο τρίτο σετ έχοντας μετατρέψει το 2-5 σε 5-5 με τρομερή πνευματική δύναμη (έσωσε και δύο set point του Σέρβου).

H συνέχεια της αναμέτρησης που ελπίζουμε να κρατήσει λίγο ώστε ο Τσιτσιπάς να κάνει το 3-0 και να μην μπλέξει σε άλλες περιπέτειες, θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης της Σιμόνα Χάλεπ με τη Λέσια Τσουρένκο (περίπου 13:00 GR).

Η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι του Στέφανου, αν εξαιρέσουμε σε ένα βαθμό το δεύτερο σετ, ήταν γεμάτο προβλήματα.

Πάρα πολλά αβίαστα λάθη ακόμα και σε τυπικές μπάλες, μεγάλη αστάθεια στο σερβίς (έχει δώσει μέχρι στιγμής στον Σέρβο 14 ευκαιρίες για break), και φυσικά αυτό του έχει προκαλέσει νευρικότητα και έλλειψη πνευματικής ηρεμίας.

Kαι όμως, ενώ το παιχνίδι του είχε όλων των ειδών τις παθογένειες, και πάλι έχει καταφέρει να προηγείται με 2-0 σετ και να είναι δύο games μακριά από μία δύσκολη straight sets νίκη έστω και αν είναι ούτε στο 50% των πραγματικών του δυνατοτήτων!

Αυτό αποδεικνύει ότι έχει μάθει να κερδίζει ακόμα και στις “άσχημες” του μέρες, ένα τρομερό παράσημο που διαθέτουν όλοι οι παγκόσμιας κλάσης παίκτες.

Όλα αυτά βέβαια αν ολοκληρώσει επιτυχημένα την αποστολή του το Σάββατο.

Ο Στέφανος μπήκε πολύ άσχημα στην αναμέτρηση του κόντρα στον Σέρβο.

Η αρχή του αγώνα τον βρήκε εντελώς εκτός κλίματος της αναμέτρησης, με πάρα πολλά αβίαστα λάθη σε αντίθεση με τον Κραϊνοβιτς που δεν έκανε τίποτα…παπάδες, είχε όμως μια στοιχειώδη σταθερότητα που φάνηκε να του είναι αρκετή με τον Τσιτσιπά τόσο “νωθρό”.

Ο Στεφ βρέθηκε στα πρόθυρα του διπλού break πίσω αλλά το αποσόβησε και όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει το break που του έκανε ο Κραϊνοβιτς δίχως πάντως να πείθει ιδιαίτερα με την απόδοσή του.

Όντως, παραλίγο να αφήσει τον Σέρβο να σερβίρει για το σετ στο 5-4 αλλά κρατήθηκε με νύχια και με δόντια για να καταφέρει τελικά να πάρει ένα “άσχημο” ποιοτικά πρώτο σετ με 7-5 στο οποίο κράτησε μόνο το…σκορ!

Η κατάκτηση του πρώτου σετ, δίχως καν να έχει παίξει καλά, μάλλον απελευθέρωσε ψυχολογικά τον Στέφανο από το βάρος που είχε στην αρχή και τον οδήγησε σε σαφή άνοδο της απόδοσης του.

Δίχως να είναι vintage, βελτίωσε πάρα πολύ τόσο το σερβίς του όσο και τα χτυπήματα βασικής γραμμής με το cross court forehand και το backhand στην ευθεία να έχουν την πρωτοκαθεδρία.

Ένα break ήταν αρκετό για να του δώσει το 2-0 το οποίο φαινόταν ικανό να “σκοτώσει” ψυχολογικά τον Κραϊνοβιτς που ήταν σαφώς εκνευρισμένος για το γεγονός ότι δεν είχε πάρει τίποτα ακόμα από το ματς.

Η αρχή του τρίτου σετ προμήνυε ακόμα περισσότερο κάτι τέτοιο με τον Τσιτσιπά να κάνει break νωρίς για το 2-1 αλλά ακολούθησε…η καταστροφή.

Σε ένα τραγικό δεκαπεντάλεπτο, είδαμε το 2-1 υπέρ του Τσιτσιπά να μετατρέπεται σε 5-2 υπέρ του Κραϊνοβιτς με τον Έλληνα τενίστα να βγάζει και πάλι όλες τις παθογένειες του πρώτου σετ μαζεμένες και τον Σέρβο να έχει “αναγεννηθεί” βλέποντας την αμφιβολία στο παιχνίδι του αντιπάλου του.

Πλέον, διεξαγόταν και μία μάχη με το χρόνο μιας και το σκοτάδι είχε κάνει σιγά-σιγά την εμφάνισή του, ως γνωστόν τα γήπεδα του Ρολάν Γκαρός δεν έχουν φώτα, και ο Στέφανος φάνηκε πως θα έμπαινε το Σάββατο από τη συνθήκη του 2-1 σετ υπέρ του.

Και όμως, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, παίζοντας σαφώς πιο γενναίο τένις, να σώσει δύο set point του Σέρβου και να πάρει τρία αναπάντητα games φέρνοντας το σετ στην απόλυτη ισορροπία (5-5) πριν διακοπεί οριστικά πλέον ο αγώνας λόγω σκότους.

Και του αξίζει φυσικά ένα μεγάλο μπράβο για αυτή τη μίνι ανατροπή που ελπίζουμε να ολοκληρωθεί με την κατάκτηση του σετ το Σάββατο.

Μία ανάσα από την πρόκριση ο Βαβρίνκα!

Σε ένα ματς που επίσης δεν ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, το ντέρμπι ανάμεσα στον Σταν Βαβρίνκα και τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, έχει διεξαχθεί ένας απολαυστικός αγώνας με τον Ελβετό πάντως να έχει πάρει όλη την ουσία έχοντας κερδίσει δύο μαραθώνια σετ σε tie break, 7-6(5), 7-6(4).

Όλα αυτά ενώ ο Βούλγαρος μάλλον αδικείται από το σκορ μιας και έχει κάνει πολύ σπουδαίο ματς το οποίο όμως δεν έχει αντικατοπτριστεί καθόλου στο αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σταν είναι ένα σετ μακριά από τη νίκη και μια ενδεχόμενη αναμέτρηση με τον Στέφανο Τσιτσιπά, ελπίζουμε, στον τέταρτο γύρο!

Παρασκευή, 31/5: 3ος γύρος Γαλλικό Όπεν
Κlizan (Slovakia) beat Pouille (France) 7-6(4) 2-6 6-3 3-6 9-7
Paire (France) beat Busta (Spain) 6-2 4-6 7-6(1) ret
Federer (Switzerland) beat Ruud (Norway) 6-3 6-1 7-6(8)
Nishikori (Japan) beat Djere (Serbia) 6-4 6-7(6) 6-3 4-6 8-6
Nadal (Spain) beat Goffin (Belgium) 6-1 6-3 4-6 6-3
Lontero (Argentina) beat Moutet (France) 2-6 6-3 6-4 5-7 6-4
Mayer (Argentina) beat Mahut (France) 3-6 7-6(3) 6-4 7-6(3)

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | OOP

Κώστας Αϊτάκης

The post Σε ρόλο οδηγού ο Στέφανος! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα