Σαν σήμερα: Όταν ο “Κούγκα” ανέβηκε στο Νο1 του κόσμου (vid)

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2000, Λισσαβόνα. Τελικός Master Cup (νυν ATP Finals) με τον Βραζιλιάνο Γκουστάβο Κερτέν να αντιμετωπίζει τον Αντρέ Αγκάσι. Ο Βραζιλιάνος και Νο2 του ταμπλό, προερχόταν από μια μεγάλη νίκη στα ημιτελικά απέναντι στον Πιτ Σάμπρας, ενώ στον τελικό ήθελε να πάρει τη ρεβάνς από τον Αγκάσι για την ήττα του στη φάση των ομίλων. 

Ο Αμερικανός και Νο8 του ταμπλό είχε κάνει το 3 στα 3 στο Green

Group κερδίζοντας εκτός από τον Κερτέν, τον Σουηδό Μάγκνους Νόρμαν και τον Ρώσο Γιεβγκένι Καφέλνικοφ, ενώ στον ημιτελικό ξεπέρασε και το εμπόδιο του Νο1 του ταμπλό, Μαράτ Σάφιν. 

Σε αντίθεση με τον αγώνα της φάσης των ομίλων, ο Κερτέν θα κάνει ένα εκπληκτικό παιχνίδι κερδίζοντας με 6-4, 6-4, 6-4 (ο τελικός ήταν best of 5) κατακτώντας τον τίτλο για πρώτη (και τελευταία φορά) στην καριέρα του, ενώ παράλληλα ανέβηκε και στο Νο1 του κόσμου, όπου κάθισε συνολικά 43 εβδομάδες. 

Αναμφίβολα το 2000 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τον Βραζιλιάνο, ο οποίος νωρίτερα μέσα στη σεζόν είχε κατακτήσει και το Roland Garros (το 2ο μετά το 1997), ενώ το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς έφτασε μέχρι την 8άδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

The post Σαν σήμερα: Όταν ο “Κούγκα” ανέβηκε στο Νο1 του κόσμου (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα