Σαν σήμερα: Η επική μάχη Χιούιτ-Παγδατή στη Μελβούρνη

Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 20 Ιανουαρίου

20 Ιανουαρίου 2008

Αυστραλιανό Open. Ένα επικό ματς τιτάνιας προσπάθειας και θέλησης ολοκληρώνεται λίγο μετά τις 4 και μισή τα ξημερώματα στη Rod Laver Arena με τον Αυστραλό Lleyton Hewitt να επικρατεί στα 5 σετ του δικού μας Μάρκου Παγδατή στον 3ο γύρο του πρώτου Grand Slam

τουρνουά της χρονιάς. Το ματς άργησε χαρακτηριστικά να ξεκινήσει λόγω προηγούμενων αγώνων που ξέφυγαν του προβλεπόμενου χρόνου όπως αυτό του Federer με τον Tipsarevic που κρίθηκε στα 5 σετ υπέρ του Ελβετού με το τελευταίο να κρίνεται 10-8 στα games. Έτσι το ματς των Hewitt-Παγδατή θα ξεκινήσει στις 23:47 την προηγούμενη μέρα.

Ο Μάρκος θα κερδίσει το 1ο σετ εύκολα με 3-6 αλλά το χρυσό παιδί της Αυστραλίας θα περάσει μπροστά με 2-1 σετ (7-5, 7-5) και θα βρεθεί να προηγείται με 5-1 στο 4ο σετ και να έχει match-point στο 5-2 μέχρι που ένα ντεμαράζ του Κύπριου συνοδευόμενου και από κατάρρευση του Αυστραλού δίνουν το σετ στον Παγδατή στο tie-break.

Ο ίδιος ο Hewitt θα πει, σχολιάζοντας και την επάνοδο του στο τελευταίο σετ το οποίο κατέκτησε με 6-3, πως αυτή η νίκη είναι από τις μεγαλύτερες του πνευματικά. Και πώς να μην είναι όταν πρόκειται για ένα ματς που διήρκεσε 4 ώρες και 44 λεπτά και ολοκληρώθηκε την ώρα… που βγαίνουν τα πρώτα λεωφορεία…

Περιττό να σημειωθεί πως η ώρα ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου ματς αποτελεί ρεκόρ για τα Grand Slam τουρνουά όπως και ενδεχομένως για όλα τα επαγγελματικά τουρνουά τένις στην ιστορία του αθλήματος.

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis

The post Σαν σήμερα: Η επική μάχη Χιούιτ-Παγδατή στη Μελβούρνη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα