Σαν σήμερα: O σπουδαιότερος τίτλος του Σάμπρας στο χώμα

Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 15 Μαΐου

15 Μαϊου 1994

Στο τένις τα πράγματα είναι απλά. Ή είσαι καλός στο χώμα ή δεν είσαι. Κι όταν είσαι καλός στο χώμα πιθανότατα είσαι πολύ καλός γιατί οι περισσότεροι προτιμούν τις άλλες επιφάνειες (που καλύπτουν μεγαλύτερο μέρος του tour) και κατ’ αυτόν τον τρόπο μένουν λίγοι που πραγματικά ειδικεύονται στις επίπονες συνθήκες της συγκεκριμένης επιφάνειας.

Ένας από αυτούς (φυσικά) δεν ήταν ο Πιτ Σάμπρας o οποίος διέπρεψε όσο λίγοι στο γρασίδι και

στις σκληρές επιφάνειες. Οι αριθμοί το αποδεικνύουν και με το παραπάνω. Από τους 64 τίτλους του Ελληνοαμερικανού μόνο 3 ήρθαν στο χώμα, χωρίς πάντως η αναλογία νικών-ηττών στη συγκεκριμένη επιφάνεια να είναι κακή.

Ο σημαντικότερος από αυτούς κατακτήθηκε πριν από 26 χρόνια στο τουρνουά Masters 1000 της Ρώμης όπου ο Πιτ νίκησε με 3-0 σετ, 6-1, 6-2, 6-2 τον Μπόρις Μπέκερ και κατέκτησε τον 3o Masters 1000 τίτλο του μέσα στο 1994. Ο Γερμανός αποθεώνει τον πρωταθλητή τονίζοντας ότι εκείνη τη χρονική στιγμή έμοιαζε ανίκητος.

Ο συγκεκριμένος τίτλος μερικές εβδομάδες πριν το Γαλλικό Open δημιουργούσε προσδοκίες για ενδεχόμενη κατάκτηση του από τον Σάμπρας που είχε ήδη κατακτήσει όλα τα άλλα Grand Slam τουρνουά από μία φορά.

Ο συμπατριώτης του Τζιμ Κούριερ είχε άλλη άποψη…

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis

The post Σαν σήμερα: O σπουδαιότερος τίτλος του Σάμπρας στο χώμα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα