Σαν να μην πέρασε μια μέρα – VIDEO

21:18 7/2/2019 - Πηγή: Tennis24
Ερχόμενος με κεκτημένη ταχύτητα από τη Μελβούρνη, κι ας είχε λίγο χρόνο να προετοιμαστεί για το τουρνουά στη Βουλγαρία, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μεστή εμφάνιση στο ντεμπούτο του στη Σόφια και προκρίθηκε στα προημιτελικά με straight sets νίκη…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΛΙΑΠΑΣ

Ούτε ο εξαιρετικός Γιάν Λέναρντ Στρουφ δεν στάθηκε ικανός να προβληματίσει τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα στην πρεμιέρα του στο Sofia

Open της Βουλγαρίας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός, έδειξε μεγάλη σταθερότητα στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και παίζοντας πολύ όμορφο τένις απέναντι σε έναν από τους πιο επικίνδυνους big hitter, πήρε την νίκη-πρόκριση για τα προημιτελικά του Sofia Open χωρίς να χάσει σετ!

Σε μια Arena Armeec, η οποία γέμισε από ελληνικές σημαίες και Έλληνες φιλάθλους που βρίσκονται στην γειτονική χώρα για να υποστηρίξουν τον Στέφανο, το Νο2 του ταμπλό επικράτησε με 7-6(5), 6-4 και “σφράγισε” το μεγάλο ντέρμπι με τον Γκαέλ Μονφίς για την Παρασκευή.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στην κόψη του ξυραφιού κρίθηκε το πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης. Οι δυο τενίστες ήταν εξαιρετικοί, κράτησαν το σερβίς τους από έξι φορές, με ελάχιστες απειλές και έφτασαν χωρίς περιπέτειες στο τάι-μπρέικ του πρώτου κομματιού της αναμέτρησης.

Εκεί, έμελλε να φανεί ποιος είναι πιο ψύχραιμος, ποιος έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μέσα στο court. Η μάχη φυσικά, συνεχίστηκε και στη ρώσικη ρουλέτα, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να καταφέρνει εν τέλει να κάνει το 1-0 με 7-5.

Αν και προηγήθηκε με 3-0 και είχε δυο σερβίς, ο Στεφ δεν μπόρεσε να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό στο τάι-μπρέικ, με τον Στρουφ να ισοφαρίζει σε 4-4 και να μπαίνει γερά στην διεκδίκηση του σετ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής όμως, κέρδισε δυο συνεχόμενους πόντους από λάθη του Γερμανού και δημιούργησε διπλό σετ πόιντ. Στην δεύτερη ευκαιρία του στο τάι-μπρέικ (και τρίτη συνολικά, γιατί είχε χάσει ένα σετ πόιντ στο 6-5) ο Στέφανος έκανε το 1-0 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης.

Δείτε από την κάμερα του Tennis24 το κερδισμένο σετ πόιντ του Στέφανου και τους πανηγυρισμούς στις κερκίδες της Arena Armeec:

https://www.tennis24.gr/wp-content/uploads/2019/02/video-1549564909.mp4

Το δεύτερο σετ ήταν τελείως διαφορετικό. Ο Στέφανος ανέβασε στροφές, έδειξε γιατί είναι καλύτερος παίκτης από τον Στρουφ και πίεσε πολύ το σερβίς του Γερμανού που άρχισε να κουράζεται, κι έκανε αρκετά εύκολα λάθη από ένα σημείο και μετά.

Με μερικές επιστροφές… για σεμινάριο και πολύ παθιασμένο τένις, ο Στέφανος δεν απειλήθηκε ποτέ στο σερβίς του, ολοκληρώνοντας τον αγώνα χωρίς να αντιμετωπίσει καν μπρέικ πόιντ!

Το μοναδικό μπρέικ που έγινε στον αγώνα (στο 2-2 του δευτέρου σετ) ήταν αρκετό για να του δώσει τη νίκη στα δυο σετ και ταυτόχρονα την πρόκριση στους “8” καλύτερους της φετινής διοργάνωσης.

Ο Τσιτσιπάς έχασε μόλις οκτώ(!) πόντους στο σερβίς του στο δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης και τελείωσε ελεγχόμενα τον αγώνα με 6-4 μετά από 1 ώρα και 30 λεπτά μάχης, αντιμετωπίζοντας όλο κι όλο ένα μπρέικ πόιντ του αντιπάλου του.

SOFIA OPEN SINGLES DRAW | OOP | TV SCHEDULE

The post Σαν να μην πέρασε μια μέρα – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα