Σάκκαρη: Με οδηγό την περσινή εξαιρετική πορεία στη Μαδρίτη (vids)

Η Μαρία Σάκκαρη ετοιμάζεται για την επιστροφή της στην Ευρώπη, μετά το περσινό Wimbledon, αλλά και για το δεύτερο χωμάτινο τουρνουά μέσα στη σεζόν, για την 6η της συμμετοχή στο Madrid Open. Ένα τουρνουά στο οποίο μέχρι το 2021 η Ελληνίδα τενίστρια δεν είχε καταφέρει να κάνει νίκη στο κυρίως ταμπλό, έπειτα από τους πρόωρους αποκλεισμούς της το 2018 και το 2019, ωστόσο πέρσι έκανε την καλύτερη πορεία της στη διοργάνωση φτάνοντας

μέχρι τα ημιτελικά. 

Το 2018 η Σάκκαρη μπήκε στο κυρίως ταμπλό για πρώτη φορά γνωρίζοντας την ήττα από την Κίκι Μπέρτενς στον 1ο γύρο, ενώ το ίδιο έγινε και το 2019 χάνοντας από την Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο, ένα παιχνίδι όμως στο οποίο η Σάκκαρη αγωνίστηκε Δευτέρα, λίγες ώρες μετά από την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην καριέρα της στο Ραμπάτ και χωρίς να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για τις ιδιαίτερες συνθήκες (υψόμετρο) του Madrid Open. 

Το 2020 το τουρνουά, όπως και πολλά άλλα, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω πανδημίας, ενώ το 2021 η Σάκκαρη πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στη Μαδρίτη κερδίζοντας στον 1ο γύρο την Αμάντα Ανισόμοβα, ενώ στον 2ο επικράτησε της Ανέτ Κόνταβεϊτ για να ηττηθεί στη φάση των “16’” από την Καρολίνα Μούχοβα. 

Την επόμενη χρονιά (2022) η Σάκκαρη θα κάνει μια μεγάλη ανατροπή στην πρεμιέρα της απέναντι στην Μάντισον Κις, όμως αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο αποκλεισμός (με τον ίδιο τρόπο) από την Ντάρια Κασάτκινα. 

Η περσινή χρονιά ήταν η καλύτερη για την Σάκκαρη, η οποία ξεκίνησε με νίκη κόντρα στην Αράντσκα Ρους, για να ακολουθήσει η δύσκολη πρόκριση κόντρα στην Ισπανίδα Ρεμπέκα Μασαρόβα. Στη φάση των “16” η Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε και την Πάουλα Μπαντόσα (η οποία στον προηγούμενο γύρο είχε διαλύσει την Κόρι Γκοφ), ενώ στα προημιτελικά κέρδισε και την Ρουμάνα Ιρίνα Καμέλια Μπέγκου σημειώνοντας την δεύτερη ανατροπή της (μετά την Μασαρόβα). 

Στα ημιτελικά το εμπόδιο της μετέπειτα κατόχου του τίτλου, Αρίνα Σαμπαλένκα ήταν αρκετά δύσκολο για την Σάκκαρη η οποία ηττήθηκε με την πορεία της να σταματάει ένα βήμα πριν από τον τελικό. 

Η Ελληνίδα τενίστρια θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της φέτος στη Μαδρίτη από τον 2ο γύρο, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ντόνα Βέκιτς και παίκτρια από τα προκριματικά, όπως προέκυψε από την κλήρωση της περασμένης Κυριακής. 

The post Σάκκαρη: Με οδηγό την περσινή εξαιρετική πορεία στη Μαδρίτη (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σάκκαρη, Μαδρίτη,sakkari, madriti