Ρώμη: Ένας απλά καλός Ναδάλ, φτάνει τελικό

10:51 7/5/2024 - Πηγή: Tennis24

Ο Ράφαελ Ναδάλ επιστρέφει στην αγαπημένη του Ρώμη μετά από δύο χρόνια και παρ’ό,τι βρίσκεται στην ασυνήθιστη θέση του unseeded, η κληρωτίδα του φέρθηκε πολύ ευγενικά.

Το πρώην Νο1 του κόσμου και 10 φορές πρωταθλητής στο Italian Open, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο Internazionali BNL d’Italia μετά το 2022 και αυτό θα είναι το τρίτο του συνεχόμενο χωμάτινο τουρνουά μετά τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη όπου έφτασε στους “32” και στους “16” αντίστοιχα.

Η κλήρωση του Rome

Masters που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, έφερε τον 37χρονο Ισπανό στο κάτω μέρος του ταμπλό μαζί με τον υπερασπιστή του τίτλου και Νο2 του ταμπλό, Ντανίλ Μεντβέντεφ με τον οποίον μπορεί να συναντηθεί στα προημιτελικά.

Ο Βασιλιάς του χώματος θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στη Ρώμη την Τετάρτη ή την Πέμπτη, με αντίπαλο προερχόμενο από τα προκριματικά (Νακασίμα, Μουτέ, Σβάρτσμαν, Μάρτερερ, Γκασκέ, Ζαντσουλπ μερικοί από τους πιθανούς αντιπάλους), με τον Χούμπερτ Χουρκάτς να περιμένει τον αντίπαλό του στη φάση των “64”.

Ο Ναδάλ στη Μαδρίτη αποκλείστηκε από τον Γίρι Λεχέτσκα στον 4ο γύρο, έχοντας κερδίσει στο 2ο γύρο το Νο11 του κόσμου, Άλεξ ντε Μινόρ μια εβδομάδα μετά την ήττα από τον Αυστραλό στο 2ο γύρο της Βαρκελώνης.

Στο Masters της πατρίδας του, ο Ράφα παρουσιάστηκε σαφώς πιο βελτιωμένος και έτοιμος σε σχέση με το πρώτο του τουρνουά μετά από πολλούς μήνες στη Βαρκελώνη και σε περίπτωση που ανεβάσει κι άλλο το επίπεδό του στη Ρώμη, μπορεί να φτάσει πραγματικά μακριά…

Ο Χουρκάτς που είναι ένας εξαιρετικός αντίπαλος, δεν αποτελεί φόβητρο στο χώμα και σίγουρα είναι μέσα στις δυνατότητες του τωρινού Ναδάλ.

Στον 3ο γύρο της Ρώμης, ο Ράφα διασταυρώνεται είτε με τον 25-Χουάν Μάρτιν Ετσεβέρι είτε με τον Σέιμπουθ Γουάιλντ ενώ ούτε ο αναξιόπιστος Χόλγκερ Ρούνε που συναντάει στον 4ο γύρο ο Ναδάλ, τρομάζει τον Ισπανό.

Στα προημιτελικά, ο Ναδάλ δεν αποκλείεται να συναντήσει τον κάτοχο του τίτλου και Νο4 του ταμπλό, Ντανίλ Μεντβέντεφ ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό και αποφάσισε την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή του στην Αιώνια Πόλη.

Ρούμπλεφ, Τσιτσιπάς, Αλιασίμ ή Ντε Μινόρ είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Ναδάλ, εφόσον ο Ισπανός φτάσει στα ημιτελικά. Δύσκολοι αντίπαλοι αλλά μέσα στις δυνατότητες του Ταυρομάχου από τη Μαγιόρκα.

Συμπερασματικά, ένας καλύτερος Ναδάλ από τη Μαδρίτη και εφόσον δεν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, έχει τη δυνατότητα να φτάσει μακριά στην αγαπημένη του Ρώμη, εκεί όπου έχει κατακτήσει 10 φορές το τρόπαιο με πιο πρόσφατη το 2021 όταν κέρδισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό.

Το πιθανό μονοπάτι Ναδάλ στη Ρώμη 

R1: QualifierR2: 7-Χούμπερτ ΧουρκάτςR3: 25-Χουάν Μάρτιν ΕτσεβέριR4: 10-Χόλγκερ ΡούνεQF: 2-Ντανίλ ΜεντβέντεφSF: Ρούμπλεφ/Τσιτσιπάς/Αλιασίμ/Ντε ΜινόρF: 1-Νόβακ Τζόκοβιτς

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)

The post Ρώμη: Ένας απλά καλός Ναδάλ, φτάνει τελικό appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρώμη, Ναδάλ,romi, nadal