Ράφα Ναδάλ: 10 χρόνια στην κορυφή! – VIDEO

Στις 18 Αυγούστου του 2008, ο Ράφαελ Ναδάλ ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Ο Ισπανός θρύλος είναι μόλις ο τρίτος τενίστας από την χώρα του που έχει καταφέρει να φτάσει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ. Μετρώντας πλέον 185 εβδομάδες στην κορυφή του κόσμου, ο Ράφα γιορτάζει 10 χρόνια από την ημέρα που έκανε για πρώτη φορά τούτο το βήμα, ανεβαίνοντας στην 1η θέση.

Μετά τους Κάρλος Μόγια (15 Μαρτίου 1999) και Χουάν Κάρλος Φερέρο (8 Σεπτεμβρίου 2003), ο “Matador” στις 18 Αυγούστου του 2008 έγινε

ο τρίτος Ισπανός, και τελικά… ο μακροβιότερος, που ανεβαίνει στο Νο1 του κόσμου.

Χρειάστηκε να περάσει τα πάνδεινα μέχρι να καταφέρει να βάλει από κάτω του τον κορυφαίο όλων, Ρότζερ Φέντερερ, όμως το έκανε με απόλυτη επιτυχία μετά από 1.119 συνεχόμενες ημέρες στην 2η θέση!

Ο Ναδάλ έγινε ο 24ος τενίστας που “αναρριχάται” στην κορυφή του τένις, και συνεχίζει να γράφει την δική του ιστορία στο άθλημα από τότε. Μάλιστα, βρίσκεται και τώρα στο Νο1 του κόσμου, και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν φαίνεται να το αποχωρίζεται μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Επτά φορές έχει καταφέρει να ανέβει στην 1η θέση ο Ναδάλ. Αρχικά, τον Αύγουστο του 2008, “εκθρονίζοντας” τον Ρότζερ Φέντερερ μετά από… τέσσερα(!) σερί χρόνια στην κορυφή.

Στην συνέχεια, ανέβηκε εκ νέου στις 7 Ιουνίου του 2010, αφού είχε αφήσει την πρωτιά τον Ιούλιο του 2009. Ξανά, ο Ελβετός ήταν αυτός που έπεσε στο Νο2.

Στις 7 Οκτωβρίου του 2013 ο Ράφα ανέβηκε ξανά στο Νο1, μετά από δυόμιση χρόνια απουσίας του από εκεί, όπου Φέντερερ και Τζόκοβιτς “αντάλλαζαν” συνεχώς την 1η θέση.

Ο Ράφα έπεσε από το Νο1 τον Ιούλιο του 2014, κι από τότε αγνοούσε την κορυφή μέχρι τις 21 Αυγούστου του 2017! Τζόκοβιτς, Φέντερερ και Μάρεϊ ήταν οι τρεις που “πάλευαν” για το Νο1 αυτά τα χρόνια, με τον Βρετανό να γίνεται ο 26ος τενίστας της ιστορίας και τελευταίος μέχρι σήμερα, που καταφέρνει και ανεβαίνει στο Νο1.

Από τον Αύγουστο του 2017 μέχρι σήμερα οι Ναδάλ και Φέντερερ μονομαχούν χωρίς αντίπαλο για την κορυφή, έχοντας αλλάξει τις θέσεις τους επτά συνολικά φορές, και τον Ισπανό να έχει διατηρηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, από τον Ιούνιο μέχρι τώρα, χωρίς να έχει χάσει την πρωτιά.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ράφα Ναδάλ: 10 χρόνια στην κορυφή! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα