ΨΥΧΑΡΑ Ο ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ, ΘΡΥΛΟΣ Ο ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν συγκινητικός στον παρθενικό Grand Slam τελικό της καριέρας του, πάλεψε σαν λιοντάρι κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και προηγήθηκε με 0-2 sets του Σέρβου, όμως τελικά ηττήθηκε στο καθοριστικό κομμάτι του αγώνα και δεν κατάφερε να στεφθεί Βασιλιάς του Roland Garros.

Τεράστιο παιχνίδι από τον 22χρονο Έλληνα, που άφησε και την ψυχή του στο court, όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει, αλλά είδε τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου να

κάνει μια επική ανατροπή, κατακτώντας τον 19ο Grand Slam τίτλο του.

Ο 34χρονος Σέρβος, μετά από 4 ώρες και 12 λεπτά σπουδαίας μονομαχίας στο Philippe Chatrier, έφτασε στον 2ο τίτλο του στο Roland Garros, κερδίζοντας τον Στέφανο Τσιτσιπά με 6-7(6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 και έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ, οι οποίοι μετρούν από 20 Major τίτλους.

Διαβάστε εδώ την ανάλυση και το Set by Set του τελικού



Παράλληλα, έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο μοναδικός τενίστας στην ιστορία, που συμπληρώνει το Career Slam δυο φορές. Είναι ο μοναδικός, που μετράει τουλάχιστον δυο κατακτήσεις σε όλα τα Majors τουρνουά.

Επίτευγμα, που δεν έχουν καταφέρει οι Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ. Ο μεν Ελβετός έχει ένα Roland Garros, ο δε Ισπανός, έχει ένα Australian Open.

Ο Νόλε, κατέκτησε τον 2ο συνεχόμενο Grand Slam τίτλο του, μετά από αυτόν στη Μελβούρνη προ λίγων μηνών και κράτησε ζωντανό το όνειρο του Calendar Slam. Για να φτάσει στο 4/4 μέσα σε μια σεζόν, πράγμα που δεν έχει γίνει ποτέ, πρέπει να κατακτήσει τους τίτλους σε Wimbledon και US Open.

Φυσικά, αυτή η νίκη στον τελικό, έδωσε στον Σέρβο επιπλέον διαφορά στην κούρσα του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ, από την ερχόμενη Δευτέρα θα προσπεράσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στην κατάταξη Race to Turin.



Όσον αφορά τον 22χρονο Έλληνα πρωταθλητή, η πρώτη του εμπειρία σε τελικό Major μπορεί να μην συνδυάστηκε με τον τίτλο, όμως σίγουρα, συνδυάστηκε με μια κορυφαία εμφάνιση.

Ο Στέφανος πραγματοποίησε την καλύτερη πορεία της καριέρας του σε Slam και από τη Δευτέρα, θα εξαργυρώσει τούτες τις εμφανίσεις, με άνοδο στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Σεβασμός και υπερηφάνεια για την προσπάθεια του Στέφανου. Δέος και ανατριχίλα για τα κατορθώματα του Νόλε.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post ΨΥΧΑΡΑ Ο ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ, ΘΡΥΛΟΣ Ο ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα