Πρώτη νίκη για την Βαλεντίνη στο Παρίσι

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο προκριματικό ταμπλό του Roland Garros, κερδίζοντας στα τρία σετ την Αυστραλή Κίμπερλι Μπίρελ…

Όπως έκανε το 2017, αλλά και το 2018, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου πέρασε με νίκη τον 1ο γύρο των προκριματικών στο Γαλλικό Όπεν.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, αν και δεινοπάθησε, κατάφερε να φέρει σε πέρας τη δοκιμασία της κόντρα στην 21χρονη

Αυστραλή, Νο158 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, και μετά από δυο ώρες και 10 λεπτά προκρίθηκε στο 2ο γύρο του ταμπλό.

Η Βαλεντίνη επικράτησε με 6-2, 3-6, 6-4 και θα παίξει στη συνέχεια κόντρα στην πολύπειρη Βρετανή Χίδερ Γουότσον, Νο5 του προκριματικού ταμπλό, που απέκλεισε επίσης σήμερα στα τρία σετ την Ολλανδή Βίβιαν Σουφς.

Στα του αγώνα της Ελληνίδας τενίστριας, η Βαλεντίνη “έσπασε” τρεις φορές το σερβίς της αντιπάλου της στο πρώτο σετ και δεχόμενη μονάχα ένα μπρέικ, κατάφερε να φτάσει με άνεση στην κατάκτηση του εναρκτήριου σετ του αγώνα, με 6-2.

Στο δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, η Μπίρελ ανέβασε ρυθμό, εκμεταλλεύτηκε τα αρκετά λάθη της Γραμματικοπούλου και με 2/7 μπρέικ πόιντς, έφτασε στο 3-6, ισοφαρίζοντας τον αγώνα, μιας και στο 3-5 δεν μπόρεσε η Βαλεντίνη να επιστρέψει στο ματς, αν και προηγήθηκε με 0-40 στο σερβίς της Αυστραλής.

Όλα κρίθηκαν στο τρίτο και καθοριστικό σετ. Η Βαλεντίνη ήταν αποφασισμένη για τη νίκη και μπήκε πιο δυνατά, παίρνοντας προβάδισμα τριών γκέιμ, στην αρχή με 4-1 και στη συνέχεια με 5-2.

Η Μπίρελ προσπάθησε να γυρίσει από την κόλαση, και εν μέρη το κατάφερε, παίρνοντας πίσω το μπρέικ (5-4) της Βαλεντίνης.

Στο σερβίς της όμως, συνέχισε να έχει προβλήματα, κι αφού η Ελληνίδα δημιούργησε δυο συνεχόμενα σετ πόιντ (15-40), εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του προκριματικού ταμπλό στο Γαλλικό Όπεν.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Πρώτη νίκη για την Βαλεντίνη στο Παρίσι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα