Πρεμιέρα στην Ιταλία για Πέτρο Τσιτσιπά

15:36 3/8/2021 - Πηγή: Tennis24

Στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην πόλη Μπολτσάνο βρίσκεται ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ο οποίος θα συμμετάσχει στο χωμάτινο τουρνουά της ITF των 25.000$ που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 2-8/8.

Ο 21χρονος και Νο741 του κόσμου θα αγωνιστεί τόσο στο απλό, όσο και στο διπλό, όπου μάλιστα έχοντας ως παρτενέρ τον Ρουμάνο Βίκτορ Βλαντ Κορνέα, βρίσκονται στο Νο1 του ταμπλό. 

Την Τρίτη (3/8), οι δύο τενίστες θα αντιμετωπίσουν τους Ιταλούς Κριστιάν Φελίν και Μαξιμίλιαν Φιγκλ, με στόχο την είσοδο στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο

απλό και λίγο νωρίτερα από τον αγώνα του στο διπλό, ο Τσιτσιπάς θα παίξει απέναντι στον 19χρονο Ιταλό που αγωνίζεται με wild card, Τζόνας Γκρέιφ για τον 1ο γύρο τουρνουά. 

Πριν από ένα περίπου μήνα ο Έλληνας τενίστας είχε φτάσει στον πρώτο τελικό καριέρας σε 25άρι τουρνουά, στο Αζαξιό, χάνοντας στον τελικό, ενώ λίγο πριν από του τουρνουά του Μπολτσάνο, είχε ηττηθεί στον 2ο γύρο του Κότινμπουργκ.

Αποκλεισμός για Σακελλαρίδη στην Πολωνία

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη αγωνίστηκε στο προκριματικό ταμπλό του τουρνουά των 25.000$ στο Μπούντγκοστς της Πολωνίας, με την Ελληνίδα τενίστρια να φτάνει μια ανάσα από το κυρίως ταμπλό, ωστόσο γνώρισε την ήττα στον 3ο προκριματικό γύρο από την Γιαπωνέζα Μέι Γιαμαγκούτσι στο super tie-break με 6-0, 1-6, (11-9), μετά από περίπου 90 λεπτά. 

Μετά από τον αρχικό “αιφνιδιασμό” με την Σακελλαρίδη να κερδίζει μόλις 7 πόντους στο service της και να δέχεται 3 break στο 6-0 του 1ου set μέσα σε μόλις 28 λεπτά, στη συνέχεια βελτίωσε κατακόρυφα το service της έχοντας 14/23 κερδισμένους πόντους στο 1ο και 4/9 στο 2ο, φτάνοντας σε ένα εύκολο 6-1 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η νίκη κρίθηκε στο super tie-break εκεί όπου η 18χρονη Ελληνίδα τενίστρια παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 7/4 τελικά δεν κατάφερε να επικρατήσει της Γιαπωνέζας χάνοντας τους 7 από τους τελευταίους 9 πόντους του αγώνα. 

Θάνος Σταθόπουλος

The post Πρεμιέρα στην Ιταλία για Πέτρο Τσιτσιπά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα