Πληθαίνουν οι φωνές για άδικη μεταχείριση τενιστών

Εντελώς διαφορετικές συνθήκες προετοιμασίας θα έχουν οι τενίστες που προπονούνται στην Αδελαϊδα (μεταξύ των οποίων είναι οι Ραφαέλ Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς, Ναόμι Οσάκα και Σερίνα Γουίλιαμς) σε σχέση με τους τενίστες που βρίσκονται στη Μελβούρνη, πολλοί εκ των οποίων (72 μέχρι στιγμής) δεν έχουν καν τη δυνατότητα προπόνησης όντας σε αυστηρή καραντίνα ως στενές επαφές ατόμων θετικών στον Covid-19.

Έχει διαρρεύσει η πληροφορία πως έχει γίνει σύσταση στους τενίστες που προπονούνται σε πολύ ευνοϊκές συνθήκες στην Αδελαϊδα, να μην ποστάρουν βίντεο των προπονήσεων τους διότι αυτό ρίχνει “λάδι

στη φωτιά” των τενιστών που βρίσκονται στη Μελβούρνη δίχως να μπορούν καν να βγουν από τα δωμάτιά τους.

A revolt broke out.

The players are not very happy for the unequal treatment in relation to big players in Adelaide.

This photo of Naomi Osaka has driven their mad. pic.twitter.com/UX8yADxz4G

— Luca Fiorino (@FiorinoLuca) January 16, 2021

Οι πέντε ώρες προπόνησης ημερησίως σε εξωτερικό χώρο, πέραν του ότι οι εγκαταστάσεις που διαμένουν διαθέτουν γυμναστήρια άμεσα προσβάσιμα όποτε θέλουν, είναι λογικό να φουντώνει τον θυμό των τενιστών που μένουν καθηλωμένοι στο δωμάτιό τους και θα παρουσιαστούν καταφανώς ανέτοιμοι σε σχέση με τους πιο προνομιούχους συναδέλφους τους.

“Στους παίκτες στην Αδελαϊδα επετράπη να φέρουν μαζί τους περισσότερα άτομα σαν ομάδα. Έχουν γυμναστήριο στο ξενοδοχείο, πέραν των πέντε ωρών που κάνουν προπόνηση στο τένις. Οι διαφορετικές συνθήκες έχουν εκνευρίσει τους παίκτες. Υπάρχει ξεκάθαρη διάκριση” ανέφερε ο Αυστριακός τενίστας, με ειδίκευση στα διπλά, Φίλιπ Όσγουολντ.

Από την πλευρά του, ο Τάρο Ντάνιελ ανέφερε: “Οι παίκτες στην Αδελαϊδα μπορούν να πάρουν μαζί τους άλλα 4 άτομα στο κορτ. Το τένις πάντα έκανε διακρίσεις υπέρ των κορυφαίων τενιστών, ειδικά στα Grand Slam. Η διάκριση που υπάρχει ειδικά αυτήν την εποχή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη”.

Κώστας Αϊτάκης

The post Πληθαίνουν οι φωνές για άδικη μεταχείριση τενιστών appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα