Πέτρος Τσιτσιπάς: Ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του

16:50 8/3/2021 - Πηγή: Tennis24

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς πήρε τη Wild Card και θα αγωνιστεί στο Open 13 της Μασσαλίας, για πρώτη φορά δηλαδή θα συμμετάσχει σε ένα τουρνουά της ATP.

Η πρόκληση σίγουρα είναι μεγάλη για τον 20χρονο αθλητή, ο οποίος γνωρίζει φυσικά ότι ο αδερφός του έχει καταφέρει δύο φορές να κατακτήσει το συγκεκριμένο τουρνουά.

Αυτή τη στιγμή ο νεαρός τενίστας βρίσκεται στο 970 της παγκόσμιας

κατάταξης, χωρίς να έχει κάποια εμπειρία σε τόσο υψηλό επίπεδο, όμως σίγουρα στη προκείμενη στιγμή θα έχει τη δυνατότητα να αναδείξει και ενδεχομένως μερικές πτυχές του παιχνιδιού του, που να μην έχουμε δει σε μικρότερα τουρνουά που αγωνιζόταν όλο αυτό το διάστημα.

Στον πρώτο γύρο για το τουρνουά της Μασσαλίας θα αντιμετωπίσει τον Νταβίντοβιτς-Φοκίνα, Νο52 στο κόσμο, έναν παίκτη που σίγουρα έχει τρομερές δυνατότητες και αναμένεται να ανέβει ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Ο 21χρονος αθλητής έχει ως χαρακτηριστικό τη μαχητικότητα του, τα μεγάλα ράλι, ενώ από τα αδύναμα σχετικά σημεία στο παιχνίδι του, είναι στο σερβίς, από το οποίο δεν κερδίζει «εύκολους» πόντους.

Φυσικά, για τον Πέτρο δεν μπορεί να πει κανείς πώς αν αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο θα είναι αποτυχία στη παρθενική του συμμετοχή σε ένα τέτοιο τουρνουά, ωστόσο σίγουρα ο ίδιος θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει σημεία του παιχνιδιού του, κατά πόσο έχει βελτιωθεί και αν είναι σε θέση να σταθεί σε αυτό το επίπεδο, κερδίζοντας μερικά games και βέβαια να είναι ανταγωνιστικός στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Πέτρος Τσιτσιπάς: Ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα